Coronavirus: informatie voor opdrachtgevers

Het coronavirus houdt steeds meer bedrijven in zijn greep. Hoe bescherm je je werknemers, hoe licht je ze goed voor en welke regels gelden rondom vast personeel én flexwerkers?

De regels vanuit de ABU CAO ten aanzien van de inzet van flexwerkers hebben we voor je uiteen gezet. Daarnaast hebben we de veelgestelde vragen op een rij gezet.

FAQ inzet flexwerkers bij corona

  • Hoe kan ik mijn werknemers beschermen tegen het coronavirus?

    Uitzender en opdrachtgever zijn samen verantwoordelijk voor het bieden van een veilige en gezonde werkplek. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid en vragen onze opdrachtgevers dit ook te doen.

    Het RIVM adviseert iedereen om drukke plekken te vermijden en eventueel thuisw te werken. Bij jouw organisatie is dat wellicht niet mogelijk. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig per e-mail of telefoon contact onderhoud met je contactpersoon bij Luba. Om zo samen te bepalen welke aanpak – in lijn met de overheidsrichtlijnen – wenselijk is.

    Heb je een vermoeden of is er daadwerkelijk sprake van besmetting binnen jouw organisatie? Of heb je specifieke maatregelen in jouw organisatie genomen om verspreiding te voorkomen? Deel dit dan direct met je contactpersoon bij Luba.

  • Hoe kan ik werknemers informeren over de gevolgen van het coronavirus?

    Op de website van AWVN staat een voorbeeldbrief die je naar (eigen) werknemers kan sturen. In deze brief staat onder meer algemene informatie over het virus en adviezen en instructies aan medewerkers om besmetting te voorkomen.