Corona: hoe gaan we hier samen mee om

Op deze pagina lees je hoe wij als werkgever met het coronavirus omgaan. We delen hier hoe we samen de risico’s op meer besmettingen kunnen beperken. Daarnaast geven we je ook graag antwoord op vragen die je mogelijk hebt.

Risico’s beperken
Om gezondheidsrisico’s voor jezelf en voor anderen te beperken is het belangrijk de richtlijnen van het RIVM te volgen. Zij adviseren:

  • Was je handen regelmatig en goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes (eenmalig!)
  • Schud geen handen
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt (keelpijn, hoesten, snotteren)

Bekijk de website van het RIVM voor meer informatie over het coronavirus.

Nieuwe maatregelen
In heel Nederland gelden vanaf zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Zo zijn alle scholen, kinderopvangcentra, horecagelegenheden en sportclubs dicht. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf. Zo kunnen deze ouders blijven werken. Daarnaast roept het RIVM alle Nederlanders op om als je dat kunt thuis te werken of je werktijden te spreiden. Overleg dit altijd eerst met je opdrachtgever en jouw Luba-vestiging.

Iedereen in Nederland wordt gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Ook bijvoorbeeld bij het boodschappen doen. Bekijk alle nieuwe maatregelen op de website van het RIVM.

Wat betekent dit voor jou en je werk?
We beseffen dat de maatregelen gevolgen kan hebben voor jouw werk. Bekijk daarom de veelgestelde vragen op de pagina Veelgestelde vragen en regels flexwerkers.

Blijf oplettend
Houd je in ieder geval aan de richtlijnen van het RIVM en blijf oplettend. Dat doen wij ook. Verandert er iets op je werk? Dan zoeken we direct contact met elkaar.

Tot slot
Jouw werk is belangrijk. Gezond blijven ook. Juist door risico’s te beperken en zorgvuldig te handelen, zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen gezond en aan het werk blijven. Samen komen we verder!

Informatie voor flexwerkers                           Informatie voor opdrachtgevers