4 tips voor video solliciteren

 1. Bereid het gesprek voor
  Net als bij een live sollicitatiegesprek bereid je je goed voor. Bedenk welke vragen aan jou gesteld kunnen worden of welke vragen jij wilt stellen. Laat zien dat je gemotiveerd bent om deze baan te krijgen.

 2. Oefen het gesprek
  Oefen van tevoren het gesprek met een familielid of vrien(in) via de app waarmee je gaat videobellen. Doet alles het? Heb je een goede (internet)verbinding, staan je geluid & beeld aan en is het beeld scherp? Bekijk hoe je het liefst in beeld wil komen, waar je gaat zitten en hoe je zithouding is tijdens het gesprek.

 3. Kies de juiste plek
  Bekijk in welke omgeving jij je prettig voelt. Kies daar een plek waar je het hele videogesprek doet. Ga niet lopen tijdens het videogesprek. Kies een plek met een rustige, neutrale achtergrond. Bijvoorbeeld een lichte muur waarop niets hangt. Let op zonsinval, zodat je niet met je ogen hoeft te knijpen. Zorg er ook voor dat je op je plek geen last hebt van storende omgevingsgeluiden. Als je het videogesprek via je mobiel doet, zet inkomende gesprekken en meldingen voor appjes op stil. Gebruik eventueel oortjes als je je gesprekspartner daardoor beter verstaat.

 4. Let op hoe je overkomt
  Natuurlijk kleed je je zoals je voor een live sollicitatiegesprek zou doen en zorg je dat je er verzorgd uitziet. Zit rechtop tijdens het gesprek, liefst zodat je armen ook in beeld zijn. Praat zoals je in een live gesprek zou praten, en maak daarbij oogcontact met de persoon op je scherm. Kijk niet naar jezelf op het scherm. Ook via een scherm wil je zo goed mogelijk overkomen om die baan te scoren.

Succes!

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

 • vestigingen bij jou in de buurt
 • ruimte om het verschil te maken
 • morgen al beginnen
 • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes