4 dingen die werkgevers niet willen zien op social media

De kans is groot dat jij één van de 2 miljard mensen bent die actief is op Facebook of Instagram. Wellicht post je er alles op wat je meemaakt of reageer je af en toe op anderen. Ontzettend leuk natuurlijk. Als je maar nadenkt over wat je er op zet. Want stel dat je huidige werkgever of een toekomstige werkgever jouw posts ziet? Voorkom dat social media jouw carrièrekansen schaadt door de volgende 4 dingen te vermijden:

 1. Negatieve uitbarstingen over een leidinggevende, collega of klant
  Vrijheid van meningsuiting is goed. Maar dit soort uitbarstingen in een post of reactie kunnen ervoor zorgen dat mensen je onvolwassen vinden en indiscreet. Daarbij kan zo’n post schade toebrengen aan anderen. En leiden tot een conflict op de werkvloer of zelfs ontslag.

 2. Foto’s plaatsen van je stapavond
  In ieder geval geen foto’s (of filmpjes) waarop je stomdronken bent, rare poses aanneemt of heel bloot staat. Een werkgever zou de conclusie kunnen trekken dat je door het vele feesten doordeweeks minder productief zal zijn.

 3. Relatiestatus updates
  Wat er in jouw relatie gebeurt, is privé. Wanneer je op social media je relatiestatus wijzigt in bijvoorbeeld ‘het is ingewikkeld’ en vervolgens een uitgebreide post plaatst over jullie ruzie, dan kan een werkgever denken dat je vertrouwelijke informatie niet voor jezelf kunt houden.

 4. ‘Discussie-oorlogen’
  Ben je het niet eens met posts over politiek, godsdienst, met commentaren onder een artikel of wat dan ook, raak dan niet verwikkeld in een scheldpartij. Online ontbreekt het mensen weleens aan een ‘filter’. Reacties kunnen daardoor zeer kwetsend zijn. Laat je niet uit de tent lokken, maar stel je volwassen op. Dat zullen werkgevers zeker waarderen.

Natuurlijk kan je social media profielen afschermen. Zodat alleen jouw vrienden berichten en foto’s kunnen zien. Bedenk wel dat deze door een ‘vind ik leuk’ of tag wellicht toch gezien worden door mensen buiten jouw vriendenkring. Check jouw privacy-instellingen daarom eens. En beleef vervolgens vooral plezier aan social media!

Bron: Youtern

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

 

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

 • vestigingen bij jou in de buurt
 • ruimte om het verschil te maken
 • morgen al beginnen
 • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes