Wat draag je naar een sollicitatiegesprek?

Jarenlang was het standaard antwoord op de bovenstaande vraag "Kleed je alsof je de baan al hebt." Best lastig, want hoe kleed men zich dan bij het bedrijf?

Dresscodes zijn heel erg afhankelijk van het type organisatie en de branche. Bij een creatieve start-up is het wellicht heel normaal om korte broeken of slippers te dragen, maar in deze kleding solliciteren is een beetje gek. Bij een bank is de kledingstijl formeler en draagt men eerder pakken. Maar wat doen ze bij die MKB-organisatie om de hoek? Kom je veel te informeel of te formeel gekleed, dan sta je 1-0 achter bij je sollicitatie.

Hoe weet je dan wat je het beste kunt aantrekken naar een sollicitatie?

Vraag het!

Je ontvangt altijd een telefoontje of e-mail om jouw gesprek te bevestigen. Hét moment om te vragen welke dresscode de organisatie hanteert.

Jouw e-mail kan als volgt zijn:

Geachte mevrouw Jansen,

Bedankt voor uw bevestigingsmail voor het sollicitatiegesprek op maandag 23 oktober om 14:00 uur. Ik zie uit naar het gesprek. Kunt u me nog adviseren over de dresscode die binnen uw organisatie geldt? Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
A. Sollicitant

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes