Vier manieren om als werkzoekende het beste uit jouw tijd te halen

Ben jij op dit moment op zoek naar werk? Natuurlijk heb je jezelf dan allang bij Luba Uitzendbureau ingeschreven! Maar terwijl onze intercedenten druk voor jou bezig zijn, heb jij een heleboel vrije tijd die je graag effectief en goed wil indelen. Misschien wil je zo snel mogelijk een nieuwe baan en ben je fulltime bezig met solliciteren. Of misschien wil je juist even wat tijd nemen om tot jezelf te komen voordat je weer aan het werk gaat.

Hoe dan ook, wij geven graag vier tips om je tijd door te komen voordat je weer aan het werk gaat!

 1. Blijf actief
  Natuurlijk is het heel verleidelijk om je vrije tijd achter de computer en op de bank door te brengen. Maar blijf jezelf eraan herinneren hoe belangrijk het is om buiten te komen en actief te blijven. Maak met lekker weer een flinke wandeling, probeer eens een nieuwe les uit op de sportschool of neem je laptop mee naar dat leuke koffiezaakje en ga onder het genot van een heerlijke kop koffie op zoek naar jouw nieuwe uitdaging.

 2. Budget
  Omdat je nu waarschijnlijk minder inkomen ontvangt dan voorheen, is budgettering geen overbodige luxe. Geld kan zelfs met baan al stress opleveren, en als je werkzoekende bent kan dit alleen maar erger worden. Neem de tijd om een goed budget voor jezelf op te stellen. Noteer hierin wat je ontvangt, wat je kunt uitgeven en binnen welk tijdsbestek je een nieuwe baan moet vinden.

 3. Maak een schema
  Nu er geen wekker meer gaat elke ochtend, is de neiging groot om elke dag steeds langer uit te slapen. Dit is echter niet verstandig. Maak voor jezelf een duidelijk schema met hierin tijd voor het zoeken naar een nieuwe baan, je sociale leven en andere activiteiten. Herinner jezelf eraan: het is geen vakantie! Jezelf aan een schema houden zorgt ervoor dat je productief en georganiseerd blijft. Dus: zet die wekker, maak voor jezelf een dagelijkse to-do-lijst, stel jezelf doelen en hou je daaraan.

 4. Wees sociaal
  Sociaal blijven is net zo belangrijk als actief blijven (punt 1). Plan leuke activiteiten en uitjes met vrienden en familie. Ga koffie drinken, of iets drinken in dat nieuwe cafeetje. Of mix het sociale met het actieve en ga met een groep vrienden een lekker stuk wandelen in het weekend.

  Ook netwerken is erg belangrijk. Als je dan toch in dat leuke koffiezaakje zit, knoop een praatje aan met de persoon naast je. Of bezoek netwerkbijeenkomsten in de buurt. Je weet ten slotte nooit hoe je aan je nieuwe baan komt!

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

 • vestigingen bij jou in de buurt
 • ruimte om het verschil te maken
 • morgen al beginnen
 • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes