Drie tips om een succesvolle loopbaan te krijgen

Je hebt een leuke baan gezien, maar een stemmetje van binnen zegt: "dat kan ik vast niet".
Terwijl je de kennis of vaardigheden wellicht wel bezit. Negen van de tien keer staat een gebrek aan zelfvertrouwen je loopbaan in de weg. Tijd om dat stemmetje het zwijgen op te leggen en je kans te grijpen. Met behulp van deze drie tips:

1. Gooi je angst overboord

Wist je dat de angst om te falen vele malen groter is dan angst voor spinnen of het paranormale? Het is zo makkelijk om een doemscenario in je hoofd te ontwikkelen, waarbij je vooral ziet wat er mis kan gaan. Probeer eens een benadering van de andere kant: ga de uitdaging aan en groei. Wat kan er nu werkelijk gebeuren? Dat je er een succes van maakt? Of dat het toch tegenvalt? In beide gevallen groei je en kun je jezelf de vraag stellen: Wat is er gebeurt en hoe kan ik dat gebruiken in mijn verdere loopbaan.

2. Focus op verbetering, niet op de resultaten

Vooruitgang is belangrijker dan cijfers. Net als bij een dieet: kijk niet elke dag op de weegschaal om te zien hoeveel pond er af is, maar bedenk elke dag of je genoeg bewogen hebt of water gedronken hebt.
Hetzelfde doe je met je baan: heb je vandaag iets geleerd, wat je kunt gebruiken om verder te komen?

3. Doe iets wat je eng vindt

Iedereen gaat weleens af. Of dat nu in de liefde is, bij een sollicitatie of tijdens je werk. Even balen mag, maar dan is het de kunst om het van je af te laten glijden. Blijf dingen doen die spannend zijn, zoals een vraag beantwoorden waarvan je het antwoord niet zeker weet. Of een nieuwe taak op je nemen, ook al heb je er nog weinig ervaring in.

Houd het negatieve stemmetje in je hoofd klein en je zal zien dat jouw loopbaan een vlucht neemt.

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes