Drie manieren om geluk te vinden op het werk

Ben jij echt blij met jouw werk? Hopelijk wel! En zo niet, dan ben je niet de enige. Alhoewel de meeste Nederlandse werknemers zeggen tevreden te zijn met hun huidige baan, zijn er natuurlijk ook mensen bij die nog niet helemaal op hun plek zitten. Voor deze mensen: hieronder een paar handige tips om snel blij te worden met jouw werk!

#1 Vind nieuwe mogelijkheden om te groeien

Werknemers worden ontevreden als zij te lang op één punt blijven hangen. Begint jouw dagelijks routine aan te voelen als een kapotte langspeelplaat? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om te groeien!

Vaak twijfelen werknemers met het vragen om nieuwe taken omdat ze bang zijn voor te hoge verwachtingen of een te hoge werkdruk. Maar waarom zou je jezelf niet uitdagen om eens buiten je comfort zone te gaan kijken? Neem nieuwe uitdagingen die jouw werk biedt aan, ook al is je eerste instinct om te weigeren. Daarnaast kun je ook zelf dagelijks wat tijd nemen om nieuwe ideeën en uitdagingen te ontdekken en dit met je leidinggevende te bespreken. Door de tijd te nemen om te investeren in nieuwe mogelijkheden, krijg je een nieuw perspectief en hopelijk een to-do lijst vol met leuke uitdagingen!

#2 Wees een behulpzame en motiverende collega

Je hebt vast en zeker weleens gehoord dat het beter is om te geven dan te ontvangen, maar heb je dit weleens op je werk in de praktijk gebracht? In plaats van je elke ochtend op jezelf te concentreren, breng je jouw positieve energie over op jouw collega’s. Misschien kun je ze helpen met een project. Misschien zijn ze hard aan het zwoegen om een deadline te halen en kun je ze ondersteunen met een vers kopje koffie. Probeer een vrolijke en behulpzame collega te zijn, zeker wanneer jouw collega’s dit het hardst nodig hebben! Geven voelt goed, en zal zeker bijdragen aan jouw gevoel van blijdschap op het werk.

#3 Als niks werkt, is het misschien tijd om verder te kijken

Als je niet enthousiast wordt van bovenstaande tips of je hebt ze geprobeerd en ze werken niet, dan is het misschien tijd om jouw huidige baan te heroverwegen. Kijk kritisch naar de taken die je hebt en de omstandigheden op de werkvloer en beslis of jij wel of niet met een blij gevoel naar je werk wilt gaan. Zo ja, dan is het tijd om jouw geluk ergens anders te beproeven.

Jouw stap naar Luba is dan de snelste weg naar een leuke baan! Stap eens binnen bij een vestiging bij jou in de buurt of solliciteer naar jouw droombaan online. Wij helpen jou graag met het vinden van een leuke werkplek!

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes