De allergekste vragen ooit gesteld tijdens een sollicitatiegesprek

Hoe bereid jij jezelf voor op een sollicitatiegesprek? Oefen je met een vriend/vriendin, zoek je online naar informatie over het bedrijf en zorg je ervoor dat je de avond voor je gesprek je outfit hebt uitgekozen? Eén ding kun je echter nooit echt heel erg goed voorbereiden: de vragen die ze je gaan stellen. Wat als je één van die gekke vragen krijgt waar je weleens over hoort?

Gekke vragen die gesteld worden tijdens sollicitatiegesprekken zijn niet ongewoon, en eigenlijk zijn ze ook niet echt gek. Ze worden door bedrijven bedacht om jou af te leiden van je goed voorbereide praatje en je te dwingen om op een spontane manier te reageren. Zo komen ze erachter wie jij echt bent, in alledaagse situaties. Het is moeilijk om iemand goed te leren kennen tijdens een sollicitatie omdat we natuurlijk allemaal op ons best willen overkomen. Een gekke vraag kan dan helpen om verder te kijken.

Dus, hoe kun jij je voorbereiden op zulke gekke vragen? De waarheid is: dan kan niet. Maar je kunt jezelf wel aanleren om deze vragen te verwachten, waardoor je er niet zo door afgeleid raakt. En als je de reden begrijpt waarom ze de vraag stellen, kun je je antwoord daar op aanpassen. Om alvast te oefenen, vind je hieronder acht gekke vragen die werden gesteld door ’s werelds grootste bedrijven.

Google: Als je één liedje mocht kiezen dat de rest van jouw leven elke keer als je een kamer instapt wordt afgespeeld, welk liedje zou dat dan zijn?

Apple: Als jij pizzabezorger zou zijn, hoe zou een schaar jouw werk dan makkelijker kunnen maken?

ZocDoc: Wat vindt jij het minst leuk aan de mensheid?

Expedia: Als een Nerf voetbal jou achter op je hoofd zou raken, wat zou je dan doen?

Facebook: Hoeveel BigMacs verkoopt McDonalds elk jaar in Amerika?

Zappos: Als jij een optocht zou mogen organiseren door het Zappos kantoor, wat voor optocht zou dit dan zijn?

Airbnb: Wat zou je doen als je de enige overlevende zou zijn van een vliegtuigcrash?

Dropbox: Als jij morgen wakker wordt en je hebt 2000 ongelezen e-mails, maar je mag er maar 300 beantwoorden, hoe zou jij dat dan aanpakken?

Succes!

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes