Vier punten om op te letten in je cv

Iedereen weet dat de eerste indruk belangrijk is, en jouw cv is vaak de eerste introductie van jezelf bij een potentiële werkgever. Zeker weten dat jouw cv jou op je beste vertegenwoordigt is vaak de eerste naar het krijgen van die felbegeerde nieuwe baan. Foutjes die je hierbij kunt maken variëren van grammaticale en spelfouten tot inconsistentie. Om een verpletterende indruk te maken op de hr-manager of recruiter die jouw cv als eerste bekijkt, is het belangrijk om op de volgende vier punten te letten. Poets jouw cv vandaag nog op en scoor die nieuwe baan!

#1: Er staan grammaticale en spelfouten op jouw cv

Het maken van grammaticale en spelfouten is het meest voorkomende probleem op een cv. Ze zijn ook het makkelijkst te verhelpen en te voorkomen! Voordat je jouw cv opstuurt naar een potentiële werkgever, doe even een spellingscheck en laat er een paar mensen naar kijken. Deze stappen lijken misschien wat overbodig, maar zullen misschien wel de belangrijkste stap in jouw banenjacht blijken te zijn: denk er dus niet te licht over.

#2: Jouw cv komt niet overeen met de functieomschrijving

Dit is een probleem wat hr-managers en recruiters elke keer weer zien: een “one-size-fits-all” cv welke op geen enkel punt overeenkomt met de gevraagde vaardigheden in de vacature. Bekijk voor elke sollicitatie kritisch naar jouw cv en pas het aan om aan te sluiten op de baan waar je naar solliciteert. Een “custom-made” cv, waarbij de gevraagde vaardigheden worden uitgelicht en benadrukt is, wordt sneller opgepikt door hr-managers en recruiters dan het standaard cv.

#3: Er staan veel te veel woorden in jouw cv

Het beschrijven van jouw kennis en ervaring op een cv kan op veel verschillende manieren. Zorg ervoor dat je clichés en het gebruik van steeds hetzelfde woord vermijdt. Hr-managers en recruiters zien heel veel cv’s per dag, dus neem de tijd om de dingen eens anders te doen en creatief te worden met jouw cv!

#4: Het noemen van taken in plaats van prestaties

In plaats van een uitgebreide lijst met taken die jij hebt gedaan in jouw voorgaande banen, vertel op jouw cv hoe je deze hebt omgezet in prestaties. Een hr-manager of recruiter wil niet altijd weten wat jij hebt gedaan, maar ook hoe dit van effect was op het bedrijf en hebt geholpen met het bereiken van een doel. Wees specifiek. Heb je in sales gewerkt, noem dan de cijfers die je bereikt. Heb je een grote projecten afgerond, wat heb je dan gedaan om dit te bereiken? Door veel details te noemen, laat jet het bedrijf weten wat jouw toegevoegde waarde is.

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes