Na jouw sollicitatiegesprek: 4 tips om indruk te maken

 

Als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek betekent dit dat het bedrijf geïnteresseerd is in jou. Dus wat kan jij doen om het bedrijf te verrassen en de baan te veroveren? Niet alleen tijdens het sollicitatiegesprek wil je jezelf van je beste kant laten zien. Wat doe je ná het sollicitatiegesprek?

Vraag altijd naar de volgende stappen

Voordat het gesprek is afgelopen en je wilt opstaan om afscheid te nemen, is het belangrijk dat je vraagt naar de volgende stappen in het proces en wanneer de HR-manager een definitieve beslissing neemt. Als je dit niet weet, kun je namelijk alleen maar gokken en uiteindelijk zelfs gefrustreerd raken omdat je maar niks hoort.

Doordat je vraagt naar een tijdlijn en hoe de volgende stappen in het sollicitatieproces eruit zien, weet je precies wanneer je een follow-up kunt verwachten. Dit voorkomt extra spanning. Vraag voor de zekerheid na bij wie je moet zijn voor de follow-up. Mocht je dan alsnog niets horen, dan weet je wie je moet bellen.

Stuur een e-mail om te bedanken na je sollicitatiegesprek

Je kunt een bedankje sturen via de gewone post, maar ook via de e-mail. Uit onderzoek blijkt dat 86% van ondervraagde werkgevers het als een gebrek aan interesse ervaart als er geen bedankje wordt gestuurd na het gesprek. Belangrijk dus dat je dit wel doet!

Besteed aandacht aan de boodschap die je stuurt. Iedereen kan een e-mailtje sturen met daarin de woorden “bedankt voor uw tijd”. Kandidaten die daar extra tijd en moeite insteken, springen er natuurlijk met kop en schouders bovenuit.

Om op te vallen, kun je een bedankje bedenken dat niet alleen jouw interesse in de baan duidelijk maakt, maar ook jouw plan om deze baan tot een succes te maken. Vind je dit een beetje risicovol, bedenk dan dat het niet om jou gaat. Het gaat om de persoon die de beslissing gaat nemen over de baan. In deze tijd van high tech communicatie, zal jouw persoonlijke boodschap extra gewaardeerd worden, net als jouw communicatieve vaardigheden.

Ben je nog steeds kanshebber?

Vaak heb je maar één vraag aan het einde van een sollicitatiegesprek. Je wilt weten hoe je het gedaan hebt en of je wordt uitgenodigd voor de volgende ronde. Je kunt deze vragen best stellen, maar verwoord ze anders. Vraag bijvoorbeeld of de persoon met wie je spreekt vindt dat jij binnen het profiel past. Een andere manier om te vragen hoe goed jij bij de baan past, is om te vertellen hoe enthousiast je bent over de baan en waarom jij denkt dat je binnen het profiel past. Om daarna te vragen wat de persoon tegenover jou daarvan vindt.

Mocht hij of zij nu zeggen dat je niet binnen het profiel past, vraag dan naar een uitleg. Mocht je nog steeds voor dit bedrijf willen werken, leg dan uit dat je ook geïnteresseerd bent in een gelijksoortige baan. Een sollicitatiegesprek is uiteindelijk ook een manier om in contact te komen met mensen. Nogig ze bijvoorbeeld uit op LinkedIn. Mochten ze dan in de toekomst een baan hebben die wel bij je past, dan sta je nog op de radar.

Je wint niet altijd

Je past helaas niet altijd bij een baan of bedrijf. Maar dat betekent niet dat je geen contact kunt houden met de personen waarmee je een gesprek hebt gehad. Wie weet wat voor toekomstige kansen zij brengen en wie zij weer kennen? Dit is een vorm van netwerken welke jou, in het beste geval, helpt aan een andere nieuwe baan!

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes