Vijf veel gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek (en de beste antwoorden)

1. Waarom wil je bij ons komen werken?

Leg uit wat je zo leuk vind aan het bedrijf en de baan waarop je solliciteert. Vertel waarom jij een goede aanvulling bent in het team en voor het bedrijf. Dit laat de interviewer zien dat jij jezelf hebt verdiept in het bedrijf en de bedrijfscultuur.

2. Waarom moeten wij voor jou kiezen?

Beantwoord deze vraag met de juiste mate van zelfvertrouwen. Zorg ervoor dat je van tevoren al een korte sales pitch hebt voorbereid waarin je de focus legt op jouw kwaliteiten en wat je kunt bijdragen aan het bedrijf.

3. Waar zie je jezelf in vijf jaar?

Dit is een tricky vraag om te achterhalen of jij van plan bent om er vandoor te gaan zodra de volgende mooie kans zich aanbiedt. Concentreer je bij het beantwoorden van deze vraag dus vooral op het bedrijf en de baan waarop je solliciteert en hoe je jezelf in vijf jaar tijd kunt ontwikkelen.

4. Hoe ga je met stress om?

Een goede manier om deze vraag te beantwoorden is door een voorbeeld vanuit je arbeidsverleden te noemen waarin je bent omgegaan met een stressvolle situatie. Bijvoorbeeld een moeilijke taak met een korte deadline waarbij het je is gelukt om deze op tijd af te ronden.

5. Wat motiveert jou?

Met deze vraag probeert de interviewer erachter te komen of jouw persoonlijke motivatie op één lijn ligt met deze van het bedrijf. De beste strategie is om eerlijk te zijn en te vertellen wat jou zou motiveren als jij zou worden gekozen voor de baan.

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes