0
    Je kunt hier je sollicitatie afmaken
    Menu
    5 tips voor een eerste werkdag

    5 tips voor een eerste werkdag

    Het is je gelukt: je hebt een nieuwe baan! Je hebt de verschillende sollicitatierondes goed doorlopen en kan haast niet wachten om aan de slag te gaan. Een eerste werkdag is leuk, maar ook erg spannend. Met deze 5 tips ga je goed voorbereid naar werk en laat je een goede eerste indruk achter.

    Wees goed voorbereid

    Zorg dat je van tevoren goed bent voorbereid om stress op het laatste moment te voorkomen. Het helpt enorm als je de avond van te voren jouw werkspullen, een leuke outfit en een lekkere lunch klaar zet. Dit geeft je een gerust gevoel en zorgt ervoor dat je niks vergeet.

    Wees op tijd

    Het is niet meer dan logisch, maar wees op tijd op jouw eerst werkdag. Bekijk ’s ochtends voor vertrek nogmaals jouw reisplan als je met het openbaar vervoer gaat of check nog even of er files op je route zijn. Goed idee: vertrek 15 minuten eerder van huis dan op de planning staat. Liever iets te vroeg, dan te laat.

    Stel jezelf aan iedereen voor

    De kans is groot dat jouw leidinggevende een rondje met jou loopt om je aan alle collega’s voor te stellen. Geef iedereen een stevige handdruk, kijk vriendelijk en zeg duidelijk jouw naam. Zorg ervoor dat je jezelf vol zelfvertrouwen voorstelt en interesse toont in jouw nieuwe collega’s.

    Vragen stellen? Doen!

    Een nieuwe werkomgeving, nieuwe collega’s, nieuwe werkwijzen etc. Op de eerste werkdag zit je boordevol met vragen. Wees niet bang om ze te stellen! Niemand verwacht dat je alles op de eerste dag al weet.

    Relax...

    Zo... de tijd is voorbij gevlogen: de eerste werkdag zit er weer op! Je hebt je nieuwe collega’s ontmoet en veel nieuwe informatie meegekregen. Neem na werk een momentje om alle nieuwe indrukken te verwerken. Vind je het fijn om een uurtje te knallen op de sportschool? Doe het! Kijk je liever een paar afleveringen van jouw favoriete serie? Ook helemaal prima! Als je maar ontspant. Ging er iets niet zoals gepland? Vraag jezelf af wat je de volgende dag anders kan doen en heb vertrouwen in jezelf dat je het kan. Het bedrijf heeft jou niet voor niets aangenomen!

    Solliciteer op een vacature

    Solliciteer op een vacature

    Solliciteer op een vacature

    • Met cv
    • Zonder cv
    • Binnen 1 werkdag reactie
    • Vind werk dat bij je past
    • Solliciteer zoals jij wil
    • Ga snel aan de slag

    Gerelateerde sollicitatietips

    Naar alle sollicitatietips
    Luba Scholing

    Ontdek je talent via Luba Scholing

    Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.