Leerwerktrajecten: Samen komen we verder!

Het is voor meerdere sectoren essentieel om over vakmensen te beschikken. De kwantitatieve instroom vanuit het reguliere onderwijs is op dit moment onvoldoende om aan de vraag naar gekwalificeerde krachten te voldoen. Luba verbindt bedrijven om een alternatieve instroomroute te creëren: Leerwerktrajecten.

Werkwijze

We recruiten kandidaten die aan de start van hun loopbaan staan of een switch willen maken. Die actief of latent werkzoekend zijn en beschikken over bepaalde basisvaardigheden, en de wil hebben om te groeien. Voordat onze leerwerktrajecten/opleidingen starten, maken we een goede match tussen leerbedrijf en leerling door de leerlingen te screenen met intakegesprekken, testen en natuurlijk door alle bedrijven van tevoren te bezoeken.

Luba Uitzendbureau heeft eigen opleidingscoördinatoren die tijdens het leerwerktraject contact hebben met alle partijen en de voortgang in de gaten houden van de leerlingen. Vanwege de vele contactmomenten met de leerlingen, docent en de praktijkbegeleiders zorgen we voor een goed verloop van elk traject.

Doel van het leerwerktraject is dat leerlingen na het behalen van het diploma als gekwalificeerde medewerker bij het bedrijf blijven werken. Zo profiteren zowel het leerbedrijf als de leerling van dit mooie traject!

Leerwerktraject
Procesoperator

Leerwerktraject tot Procesoperator niveau 2 of 3. De medewerker combineert 4 dagen werken (via Luba) met een dag theorie en praktijkles.

De opleiding is in samenwerking met ervaren trainers van opleider Litop en sluit naadloos aan op de praktijk.

Luba Uitzendbureau | leerwerktraject operator

Michèl Schellevis, bedrijfsleider bij Plasthill:
“We hebben voor een opleidingstraject in samenwerking met Luba gekozen omdat je de leerlingen meteen kan laten zien wat de theorie in de praktijk inhoudt. De machines zijn binnen handbereik. Dat heb je bij een regiocollege niet! Daarnaast werken leerlingen naast hun lessen al gewoon mee. Na dit traject verwacht ik dan ook dat we een goed opgeleide medewerker hebben die, met nog wat extra werkervaring, een goede operator wordt."

Luba Uitzendbureau | leerwerktraject monteur

Leerwerktraject Monteur service
en onderhoud elektrotechniek

In dit traject worden medewerkers opgeleid als eerste monteur service en onderhoud elektrotechniek en instrumentatie, met een WTB+. Met name voor technische diensten binnen procestechniekbedrijven. Het betreft een mbo-3 opleiding in samenwerking met Tetrix Techniekopleidingen en ROC van A’dam, locatie Westpoort. 

Leerwerktraject
Logistiek medewerker

Een opleiding tot logistiek medewerker. Na één jaar werken en leren heeft de medewerker een diploma mbo niveau 2 op zak.

De medewerker gaat aan de slag met het ontvangen, controleren, registreren en opslaan van producten, orders verzamelen, verzendklaar maken van producten en producten laden.

Leerwerktraject logistiek