Justin over het BBL-traject Procesoperator van Luba

Justin van Vliet is uitzendkracht van Luba en werkt bij Plasthill in Hillegom. Hij volgt het Bedrijfsbegeleid leertraject tot Operator A. Hij deelt graag hoe hij in dit traject terecht is gekomen en wat hij ervan vindt.

“Altijd al Procesoperator willen worden?”

Justin: “Nee. Mijn grote wens was om bij Defensie te werken. Ik ben dan ook op mijn 15e in het leger gegaan, waar ik de basisopleiding kreeg, zonder schieten. Vervolgens wilde ik graag doorstromen naar de mariniersopleiding. Hiervoor heb ik me ingeschreven. Omdat duidelijk werd gemaakt dat ze op de onderdelen luchtmobiele brigade een overschot hadden aan mensen, koos ik voor grondartillerie/tankdivisie. Dat ging goed, tot ik te horen kreeg dat ik te lang was om in een tank te zitten. Dat was het einde van mijn legercarrière, een alternatief hadden ze niet. Ik ben vervolgens gestart met de politieopleiding, maar deze werd afgebroken omdat er een grote instroom was van beveiligers die werkloos waren geworden door de crisis. 

Justin breed.fw

Inmiddels wilde ik wel heel graag een diploma gaan halen. Mijn oom is procesoperator en na het horen van zijn ervaringen, wist ik dat een baan als procesoperator ook bij mij past. De veelzijdigheid in deze baan vind ik leuk: je bent bezig met techniek, je handen, maar ook met je hoofd. Van alles wat.”

“Dus je ging meteen een BBL-traject in?”

“Nou, bij veel trajecten verwachtte men al een Vapro A diploma. En dat heb ik dus niet. Gelukkig zag ik de functie bij Plasthill op de Luba site. Ik heb Maurijn (intercedent Luba Hillegom) wel moeten overtuigen dat ik dit graag wilde en kan, want hij zag geen relevante ervaring op mijn cv. Inmiddels werk ik twee weken bij Plasthill en heb ik twee lessen gehad.”

“Hoe ervaar je de opleiding?”

“Heel fijn. Per les worden er 6 modules behandeld, en we kunnen zeggen wat we als eerste willen behandelen. Als je in gewoon tempo doorwerkt, wat ook kan tijdens de les, dan hoef je thuis niet veel meer te doen. Ik vind het ook prettig om meteen aan het werk te gaan met wat ik geleerd heb.”

“Hoe zie je je toekomst?”

“Eerst dit afronden. Hoop dat ik Procesoperator A en B kan doen. En dan hopelijk in dienst bij Plasthill. Maar verder wil ik eigenlijk niet vooruitkijken.”

Meer weten?

Adres   Stationsplein 77
Plaats   1703 WE Heerhugowaard
Telefoon   (088) 258 90 19
E-mail   procestechniek@luba.nl

We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 - 17.30 uur.