0
    Je kunt hier je sollicitatie afmaken
    Menu
    Wet Arbeidsmarkt in Balans

    Whitepaper: Wet Arbeidsmarkt in Balans

    De Wab is sinds januari 2020 een feit. Bij de invoering zijn wijzigingen doorgevoerd op het gebied van de ketenregeling, ontslaggrond, transitievergoeding en oproepcontracten. In onze whitepaper worden alle wijzigingen, en wat ze betekenen voor jou als werkgever, toegelicht.

    Whitepaper

    Aanleiding

    De Wet Arbeidsmarkt in Balans is op 1 januari 2020 in werking getreden. De wet vloeit voort uit de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) die in 2016 werd aangenomen om de kloof tussen flexibele en vaste arbeidsovereenkomsten te verkleinen. De gedachte achter de maatregelen binnen de WWZ was dat werkgevers nieuwe medewerkers sneller in vaste dienst zouden nemen en het ontslagrecht eenvoudiger zou worden.

    De maatregelen uit de WWZ hadden echter niet de gewenste uitwerking: de kloof tussen ‘flexibel’ en ‘vast’ werd juist groter en (flex)werknemers kregen minder werkzekerheid. De Wab is gemaakt om deze kloof te verkleinen.

    Gevolgen werkgevers

    De wet heeft invloed op de personeelsstrategie binnen jouw bedrijf, zowel met betrekking tot medewerkers met tijdelijke contracten als de inzet van flexwerkers. Het dwingt je nieuwe afwegingen te maken bij het inzetten van arbeidskrachten. Natuurlijk denken we  graag met je mee. Heb je naar aanleiding van de whitepaper vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact met ons op!

    Toon meer

    Download de whitepaper

    Een compleet overzicht van alle wijzigingen lees je terug in onze whitepaper:

    Download whitepaper

    MKB-kenniscentrum

    Met elkaar in gesprek

    Als grootste uitzendbureau voor het MKB houden we je graag op de hoogte van thema's en nieuws die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Eens samen sparren over een onderwerp? Een afspraak is snel gemaakt!

    Neem contact op

    Er is altijd een Luba vestiging bij jou in de buurt

    Heb je een vraag over de inzet van (tijdelijk) personeel, neem dan direct contact met ons op.

    Ga naar de vestigingen

    Gerelateerde artikelen

    Naar het MKB-kenniscentrum