5 tips om je middagdip te voorkomen

Een middagdip: we hebben er allemaal weleens last van. Maar hoe gaan we hier het beste mee om? En hoe voorkom je die middagdip? Hieronder vind je een aantal tips om je middagdip voor te zijn.

1. Ontbijt

Een goede start is het halve werk. Dus start je dag met een power-ontbijt. Niets is beter dan een goed begin vol energie met koolhydraten en proteïnen.


2. Neem je rust

Hoe druk je dag ook is en hoe volgepland je agenda ook staat, zorg voor afwisseling. Laat je ogen en brein niet oververmoeid raken. De ideale productiviteit-pauzebalans bestaat uit 25 minuten productiviteit en 5 minuten pauze. Je haalt hierdoor meer uit jezelf, je dag en je levert beter werk.

3. Beweeg

Maak een wandeling in je lunchpauze. Bij voorkeur in de buitenlucht. Wandelen of een andere vorm van beweging ontspant en geeft je lichaam energie. Bovendien is het goed voor je humeur. Je hebt er zelf profijt van maar je collega’s zeker ook.


4. Blijf hydrateren

Drink voldoende en niet pas als je dorst krijgt, dan is het meestal al te laat. Te weinig drinken kan er voor zorgen dat je je sloom en moe voelt. Je kunt er ook hoofdpijn door krijgen en je humeurig en gestrest voelen. Zorg dus dat je altijd een glas of flesje water binnen handbereik hebt.


5. Zorg voor groen

Zet een rozemarijn of muntplant op je werkplek. De geur van deze plantjes werkt energie verhogend. Nog een optie: brand wat rozemarijn of munt Chi-olie in een oliebrander. Het groen staat niet alleen gezellig het is dus ook energie verhogend. Win-win.

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes