3 vragen die je jezelf moet stellen voordat je op zoek gaat naar werk

Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar hoe pak je dat goed aan? Zoveel vacature sites en dan heeft elke functie ook nog een diversiteit aan titels. Je ziet door het bomen het bos niet meer en weet niet zo goed hoe je het moet aanpakken. Lees deze tips door en je zult merken dat het vinden van een baan een stuk gemakkelijker gaat.

 1. Bedrijf
  Het klinkt misschien gek, maar hier begint het zoeken naar werk. Maak een lijst met bedrijven waarvan je denkt dat je hier zou willen werken. Zoek op internet naar de topwerkgevers bij jou in de buurt. Of vraag onze intercedenten deze bedrijven te benaderen of jou te vertellen welke bedrijven zij in de aanbieding hebben. Gebruik deze lijst als startpunt om te gaan zoeken.

 2. Salaris
  Voordat je verder gaat zoeken bedenk je wat je wilt verdienen. Al vroeg in het sollicitatieproces wordt gevraagd naar je salariswensen. Controleer salariswebsites en vraag mensen met vergelijkbare functies wat zij denken dat je kunt vragen. Twijfel je nog steeds? Vraag onze intercedenten om advies.

 3. Wat zegt Google over je
  Ga op zoek naar je naam in zoekmachines zoals Google. Wat komt er op de eerste pagina met zoekresultaten naar voren als je jezelf opzoekt? Werkgevers mogen jouw social media profielen niet bekijken om een indruk van je te krijgen. LinkedIn wel, omdat deze bedoeld is om zakelijk te netwerken. Toch komt het voor dat werkgevers je opzoeken via Google. Schoon daarom voor de zekerheid je social media pagina’s op of zet ze op privé, zodat je toekomstige werkgever alleen ziet wat jij wilt en je ze een positieve indruk geeft.

Bekijk ook de andere tips over solliciteren

 

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

 • vestigingen bij jou in de buurt
 • ruimte om het verschil te maken
 • morgen al beginnen
 • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes