Starten met LinkedIn: 3 stappen om connecties te maken

LinkedIn is een van de manieren om tegenwoordig aan een baan te komen. Connecties maken is ‘het ding’. Je komt namelijk niet alleen via vacaturesites in contact met vacatures, maar ook via je netwerk (mensen die je kent). Hoe je dat doet? Je leest het hier!

1. Zoek mensen op waar je een connectie mee wilt maken of die jouw profiel moeten zien
Wanneer je een profiel hebt aangemaakt op LinkedIn en deze zo volledig mogelijk hebt gevuld met jouw ervaring en opleidingen, ga je aan de slag met mensen uitnodigen om een ‘connectie’ te maken. Zoek gerust eerst mensen die je al kent; vrienden, familie, oud-klasgenoten, oud-collega’s, bekenden van een vereniging etc. Daarna ga je kijken wie nog meer interessant is. Gebruik voor het zoeken de zoekhulp. Begin met zoeken door trefwoorden in te voeren die mensen in hun profiel zouden opnemen. Blader vervolgens door de profielen die in de zoekresultaten worden weergeven. Wanneer je iemand ziet die je interessant lijkt (die je wellicht aan een leuke baan kan helpen), klik je op de naam van die persoon op het profiel te bekijken. Deze mensen krijgen een melding dat jij hun profiel hebt bekeken. Daarmee moedig je ze aan naar jouw profiel te gaan kijken. Wie weet zien zij mogelijkheden voor jou.

2. Kijk naar wat je connecties doen
Controleer de artikelen en activiteiten van je connecties. Like, deel of geef commentaar op  artikelen of updates waarvan je denkt dat mensen in je netwerk dit nuttig zouden kunnen vinden.

3. Maak contact
Wanneer je met iemand een verbinding wil maken, stuur hem dan een uitnodiging. Als de persoon jou nog niet (goed) kent, vertel in de uitnodiging dan waarom je hem/haar uitnodigt. Als je verzoek wordt geaccepteerd, stuur dan een bedank berichtje.

Als je verzoek niet wordt geaccepteerd, kun je na een tijdje nog een keer een verzoek sturen. Verder controleer je regelmatig wie je profiel bekeken heeft. Wanneer je ziet dat iemand je profiel heeft bekeken, neem dan contact met hen op met een (nieuw) LinkedIn verzoek, telefoontje, e-mail etc. Als je deze stappen regelmatig doet, wordt je profiel door de juiste personen bekeken en zal je meer uit je LinkedIn profiel halen.

Bron: Youturn

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes