Help! Hoe maak ik een CV?

Het maken van een cv kan een behoorlijke kwelling zijn. Hoe val ik op? Wat zet ik er wel op en wat niet? Hoe verkoop ik mezelf? Dit zijn allemaal vragen die door je hoofd kunnen spoken wanneer je wanhopig naar een leeg scherm aan het staren bent. Geen zorgen, dit overkomt de besten. Om het jou toch een stuk gemakkelijker te maken hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Zo maak jij in no-time een cv waarvan je zegt: ‘ja, dat is hem!’.

Houd het overzichtelijk

Wie ben je? Wat heb je gestudeerd? Waar heb je gewerkt? Waar ben je goed in? Wat zijn je interesses? Al deze dingen komen aan bod in je cv. Daarom is het belangrijk dat het geen langdradig verhaal wordt. Verdeel deze onderwerpen in korte behapbare stukken zodat de lezer snel een beeld kan vormen over jou.

Voeg een pasfoto toe

Een foto helpt! Mensen zijn geneigd om iemand meer te vertrouwen wanneer ze weten welk gezicht er achter zit. Voeg daarom een nette foto toe waarop je er representatief uit ziet. Foto’s van een gezellige avond stappen met je vrienden zijn dus een no-go ;)

Verkoop jezelf

Wees niet te streng voor jezelf. Er zijn waarschijnlijk genoeg dingen die je hebt gedaan waar je best trots op mag zijn. Denk aan dat ene uitdagende schoolproject, vrijwilligerswerk in het buurthuis of andere zaken waar je met een voldaan gevoel op terugkijkt. Zet ze vooral in je cv en schroom niet om je enthousiasme te delen met de lezer. Dit geeft jouw cv karakter en laat zien wie jij bent als persoon.

Update je LinkedIn pagina

Ook online zijn er tal van recruiters van potentiele werkgevers actief. Heb je een LinkedIn pagina? Houd deze dan goed bij. Dit is als het ware de online versie van je cv. Denk ook goed na over je profielfoto’s op andere social media. Werkgevers mogen niet zomaar jouw social accounts bekijken, maar het gebeurt vast wel eens. Heb je hier geen zin in? Check dan even je privacy instellingen.

Laat je cv nakijken

Twee mensen zien altijd meer dan een. Met het maken van een cv is dit niet anders. Laat je familie, vrienden, of een verre kennis van de achternicht van een buurman er even naar kijken. Wie weet hebben zij nog extra tips om je cv nóg aantrekkelijker te maken!

Krijg je na het lezen van dit artikel spontaan zin om aan je cv te sleutelen? We hebben een superhandige cv generator gemaakt voor je! Start nu!

cv generator

We zijn sterk in
leuke banen in de regio

Ben jij op zoek naar een leuke baan in het MKB bij jou in de buurt? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer!

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

  • vestigingen bij jou in de buurt
  • ruimte om het verschil te maken
  • morgen al beginnen
  • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes