De halve dag zitten. Mij niet gezien!

Vorige week zijn we ermee begonnen. Drie keer per dag 5 minuten rek- en strek oefeningen. En met ‘we’ bedoel ik mijn collega’s. Collega’s Dewi en Maryse (afdeling Organisatie & kwaliteit) zijn ermee begonnen vanuit hun persoonlijke wens om vitaler de werkdag door te komen. Op dag 1 ben ik met hen mee gaan doen. En ook Renée van de afdeling Offerte- en tenderdesk was fan vanaf het eerste uur.

‘Appeltjes plukken’

Daar stonden we dan. Op onze hakken, in jurkjes en andere onhandige kleding. Rollen met je schouders, om en om met je handen in de lucht rijken om ‘appeltjes te plukken’, afrollen en van je linker naar je rechter been ‘zwaaien’. Na wat online research bleken dit prima oefeningen voor op kantoor. En dat blijkt, want ik heb sindsdien geen middagdip meer en ga na die 5 minuten weer met vernieuwde energie aan het werk!

Toch krijgen we wat rare blikken van collega’s die langs lopen. Toegegeven, het ziet er soms ook belachelijk uit. Maar aan de andere kant; spontaan doen andere collega’s mee met ons zelfgenoemde Luba Vitaliteitsprogramma om 11.00, 13.00 en 16.00 uur. Nog leuker, één van de nieuwe collega’s daagde ons gelijk uit voor een planking challenge. Voor wie niet weet wat dit is, je moet onderstaande houding zo lang mogelijk volhouden.

Luba_planking_challenge

Het 0-meetpunt hebben we vanmorgen gehad, ik hield het anderhalve minuut vol. Dat moet en zal natuurlijk langer worden! Als het een competitie is, dan word ik fanatiek en wil ik winnen!

De halve dag zitten. Mij niet gezien!

Uit de cijfers van de Leefstijlmonitor (2015) van het RIVM blijkt zelfs dat hoogopgeleide volwassenen gemiddeld 10,1 uur op een doordeweeks dag zitten. Dat is bijna de halve dag! Ik sta perplex. Er zijn zoveel manieren om minder te zitten op kantoor: een staand bureau, statafels om aan te vergaderen, wiebelkrukken. En de mooiste van allemaal: de desk-bike. Ik zeg: kom maar door!

Luba_desk_bike

Totdat ik zo’n hip bureau heb, houd ik het bij het initiatief om 3 keer per dag rek- en strekoefeningen te doen. Oké, het ‘kost’ je 15 minuten op een dag, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de rest van de dag een stuk meer energie heb en dus productiever ben.

Ik hoop, nee weet zeker dat ik dit nog lang ga volhouden! En die rare blikken neem ik voor lief :)

Geschreven door Wendy Enthoven, marketeer bij Luba Groep

 

 

Meer nieuwsitems

1 4 148