Factsheet Participatiewet en Quotumwet

Heeft u meer dan 25 medewerkers in dienst? Dan is de participatiewet voor u van toepassing. De wet moet bevorderen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk komen in gewone banen. Werkgevers, werknemers en overheid hebben afgesproken dat er tot 2026 125.000 banen komen voor deze groep mensen, 100.000 bij de bedrijven en 25.000 bij de overheid. Wordt dit aantal niet gehaald? Dan treedt de quotumwet in werking en riskeert u een flinke boete. Bereid u dus goed voor en haal zo juist het pósitieve uit de participatiewet: waardevolle en vaak bijzondere medewerkers.

U leest alle feiten over de Participatiewet en Quotumwet in onze factsheet:

Factsheet Participatiewet en Quotumwet

Wilt u weten welke mogelijkheden u heeft om iemand uit de doelgroep in dienst te nemen, zoals proefplaatsingen en loondispenstatie, bekijkt u dan onze factsheet Regelingen voor werkgevers.

Advies op maat

Wilt u weten wat de participatiewet voor uw organisatie betekent? We maken graag tijd voor een persoonlijk advies. Neem contact op uw vaste contactpersoon, vul ons contactformulier in of bekijk welke Luba-vestiging het dichts bij u in de buurt zit.

Meer nieuwsitems

1 4 147