Whitepaper 4DX

Veranderen is een must in dit tijdperk waarin de ontwikkelingen zo snel gaan. En iedere manager weet het: je kunt plannen maken wat je wilt, de mensen in de uitvoering bepalen het succes.

Luba weet dit als geen ander. We zien bij onze klanten hoe belangrijk de juiste mensen zijn. Mensen die het verschil kunnen maken en meebewegen in een beoogde verandering. Ook binnen onze organisatie speelt dit. Wij hebben een effectieve manier gevonden om veranderingen en plannen te realiseren. Op een manier die past bij Luba. Geen poespas en doelgericht. Omdat wij geloven in het delen van kennis en ervaringen geven wij een kijkje in eigen keuken.

4DX

Luba is begin dit jaar begonnen met de toepassing van ‘4DX’. 4DX is een verandermethode van Sean Covey en staat voor de “4 Disciplines of Execution’ of te wel ‘4 Disciplines van Uitvoering’. 4DX stelt een organisatie in staat om een gekozen doel te behalen met grote groepen mensen, waar ander gedrag voor nodig is.

Eind 2013 is Luba begonnen met de voorbereiding van het veranderprogramma. Eerste stap was het bepalen (en definiëren) van het waanzinnig belangrijk doel en de doorvertaling hiervan naar alle vestigingen, met de bijbehorende gedragingen en meetbare afspraken. Vanaf januari zijn we begonnen met de hele organisatie. Een ritme van verantwoording creëren is een belangrijke succesfactor. En dat is gelukt. Niet alleen de (meetbare) doelstellingen zijn behaald. Ook is er met veel plezier aan gewerkt, leren we steeds beter wat effectief gedrag is om de resultaten te behalen en is er meer eenheiden binnen de team gecreëerd.

Veranderen is nooit klaar. Luba gaat dus door met het toepassen van deze methode. We kiezen voor 2015 weer een nieuw waanzinnig belangrijk doel dat we met 4DX gaan realiseren. Hoe de methode precies werkt en onze case staat beschreven in de compacte whitepaper die u hier kunt downloaden.

Whitepaper 4DX


Advies op maat

Wilt u weten wat de theorie van 4DX voor uw organisatie kan betekenen? We maken graag tijd voor een persoonlijk advies. Neem contact op uw vaste contactpersoon, vul ons contactformulier in of bekijk welke Luba-vestiging het dichts bij u in de buurt zit.

Meer nieuwsitems

1 4 147