Procestechniek in beweging

“Tekort aan procesoperators gevaar voor Noord-Hollandse industrie”. Zo kopte ons persbericht van begin november. Want een chronisch tekort aan procesoperators bedreigt de voedingsmiddelen-, verpakkings- en olie- en gasindustrie van Noord-Holland.

U hebt daar zelf als organisatie dagelijks mee te maken. Wij zien het als onze missie om bij te dragen aan de oplossing van dat probleem.

Daartoe willen we graag met u in gesprek komen. Met de afdeling HR, maar ook met de mensen op de werkvloer zelf. Omdat wij er namelijk van overtuigd zijn dat elke organisatie en elke afdeling specifieke uitdagingen heeft. Uitdagingen die wij graag willen doorgronden. Op deze manier leren wij u echt goed kennen en kunnen we pas echt de perfecte match voor u maken. Daar alleen bent u het beste mee geholpen.

Daarvoor is het natuurlijk ook nodig dat wij de beste operators voor uw organisatie uit de markt halen. Dit jaar zijn wij in Noord-Holland gestart met een groep specialisten die klaar staan om de slag te maken die nodig is. We hebben slimme “vind” manieren uitgevonden en daarnaast “maken” we ze ook door ze op te leiden in samenwerking met de Tata Steel Academy.

Vervolgens is het begeleiden van de nieuwe werknemer op de werkvloer ook van ongelofelijk groot belang. Mijn oproep aan de huidige (oudere) werknemer is om zijn/haar verantwoordelijkheid te nemen. Door kennis over te dragen en te zorgen dat de jonge procesoperators gemotiveerd en behouden blijven. Dit gebeurt nu onvoldoende.

Onze kennis, expertise en ervaringen in de procestechniek willen we delen met u. Met eigen artikelen, interviews en best practices van onze klanten. Deze zullen wij delen op onze website. Als eerste thema hebben wij gekozen voor Lean. Lean is een filosofie die gericht is op continu verbeteren. Onze klant Hessing, een van de grootste groente snijders in Nederland, heeft hier al veel ervaring mee. Lean coördinator Mark Koeman bij Hessing: “Alles is gericht op Efficiency en het tegengaan van verspilling”. Dat lijkt me voor elk bedrijf een absolute must!

Wilt u met één van onze specialisten verder praten over de uitdagingen voor uw organisatie? Neemt u dan gerust contact met mij op. Ik verwijs u graag naar de juiste specialist.

Jos Bongers, rayonmanager Noord-Holland
E:   jbongers@luba.nl
M:  (06) 53 16 04 32

Meer nieuwsitems

1 4 147