Luba Zorg brengt ambitieuze uitzendkrachten niveau hoger

Opleidingstraject niveau 3 ingegaan

In ons dagelijks werk zijn we bezig met nieuwe klanten binnenhalen, matchen, plannen en alles hierom administratief te verwerken. Maar soms gaan we een stapje verder en geven we onze flexwerkers de mogelijkheid om promotie te maken!
 
Luba Zorg heeft een flexpool met zo’n 80 medewerkers die ze dagelijks inzet op diensten. Ruim 65% hiervan is werkzaam als Helpende op niveau 2, zo’n 30% werkt als Verzorgende, niveau 3 en de overige 5% werkt als Verpleegkundige niveau 4. Het bleek moeilijk om alle niveau 3 diensten in te vullen. Vooral de diensten in de thuiszorg. En nee zeggen tegen de klant is natuurlijk eigenlijk geen optie. Dus is Luba Zorg op zoek gegaan naar andere manieren dan regulier werven.
 
In samenwerking met de Florence Academie (de opleidingstak van onze grootste klant) heeft Luba Zorg gekeken naar de opties om niveau 2 medewerkers op te leiden tot niveau 3. Normaal gesproken is dit een MBO opleiding van 3 jaar. Helaas is dat qua tijd en kosten geen haalbare kaart. Er bestaat echter de mogelijkheid om zeer ervaren niveau 2 medewerkers in iets meer dan een half jaar klaar te stomen voor de functie Verzorgende niveau 3, het zogeheten EVC-traject. Ook een kostbaar traject, maar met behulp van een STOOF-subsidie en een eigen bijdrage van de flexwerkers is er opeens een hoop mogelijk. 
 
Dit voorjaar heeft Luba Zorg een informatiebijeenkomst georganiseerd voor haar meest ambitieuze flexwerkers. Luba heeft de afgelopen maanden gesprekken met hen gevoerd, de financiële kant van het verhaal bekeken, ze zijn getoetst en ze hebben een intake bij de opleider gehad. Uiteindelijk zijn 3 medewerkers geselecteerd die goed uit alle gesprekken en toetsen zijn gekomen en die het EVC-traject ingaan.
 
Vandaag was het dan zover: Vanessa Feller, Rosa Pena en Priscilla Luijkx hebben de scholingsovereenkomsten en detacheringsovereenkomsten ondertekend (Luba Zorg heeft deze medewerkers een contract van 2 jaar gegeven). Aansluitend konden zij de eerste les volgen bij de Florence Academie via de LOI, deze verzorgt in samenwerking met bureau Sterk het EVC-traject. De dames waren enorm trots en blij dat ze deze kans krijgen. En ook Luba Zorg is trots op het feit dat ze deze flexwerkers een mooie toekomst kan geven met dit diploma in zicht!
 

Ik wil een niveau hoger. Luba maakt het mogelijk.

Meer nieuwsitems

1 4 147