Dreigend tekort aan zorg-personeel in regio Den Haag

Een gebrek aan goed opgeleid verzorgend personeel is een ernstige bedreiging voor de ouderenzorg in Den Haag. Dit blijkt uit een inventarisatie van uitzendorganisatie Luba.

Er is met name een tekort aan personeel dat medische handelingen mag verrichten zoals medicatie uitreiken, ogen druppelen, wondverzorging, etc. Om het tekort op te heffen worden nu zorgmedewerkers versneld opgeleid om zo 100 medewerkers te vinden die de komende jaren kunnen worden ingezet.

Nicole Barten, regiodirecteur van Luba in Den Haag: “De hoeveelheid taken van de medewerkers in de zorg is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Maar de instroom van medewerkers is echter niet mee gestegen. Ik kan op dit moment zo’n 100 mensen bij verschillende opdrachtgevers aan een baan in de zorg helpen als ze over de goede papieren beschikken of als ze bereid zijn om zich te laten bij- of omscholen. Deze mensen zijn hard nodig want als we niets doen voorzie ik dat de oudenzorg in Den Haag straks echt een probleem heeft. Wil je aan de slag in de zorg besef dan wel dat er meer eisen worden gesteld aan de opleidingsgraad van zorgpersoneel.”

Zij vervolgt: "Dat is voor ons de reden om een samenwerking te starten met de Florence Academie (de opleidingstak van Florence, een van de grootste zorgorganisaties in de regio Den Haag). We gaan samen medewerkers met een diploma op niveau 2 op leiden tot niveau 3 zorgverleners. Ze mogen dan medische handelingen verrichten. Normaal gesproken is dit een MBO opleiding van 3 jaar. Helaas is dat qua tijd en kosten geen haalbare kaart. Er bestaat echter de mogelijkheid om zeer ervaren niveau en kundige medewerkers in iets meer dan een half jaar klaar te stomen voor de functie. Dit is natuurlijk niet weggelegd voor iedereen. Maar als je goed bent. Dan zijn er voldoende mogelijkheden om goede en snelle stappen te zetten.”

Zorg-personeel290x176

Meer nieuwsitems

1 4 150