Aantal loonbeslagen flexkrachten fors gestegen

In aanloop van vakantiegeld deurwaarders extra actief

Het aantal loonbeslagen waarmee uitzendkrachten te maken hebben stijgt enorm. De bedragen zijn hoger dan voorheen, het zijn er meerdere per flexwerker per week en met name in de komende maanden denken veel deurwaarders extra gelden te innen.

Dat concludeert Luba Uitzendbureau die daarom in samenwerking met DAS Financiële Coaching voorziet in een coachingstraject flexwerkers met schulden.

Johan Doornenbal, algemeen directeur van Luba Groep: “Wij zijn enorm geschrokken. Loonbeslagen zijn een privacy gevoelig onderwerp. Maar wat ons opvalt is dat de bedragen van de beslagen tweemaal zo hoog zijn dan voorheen en dat het aantal enorm is gegroeid. Daarnaast zie je dat flexwerkers er soms wel meerdere per week ontvangen omdat ze het ene gat met het andere dichten.” Hij vervolgt: “Een positief element zie ik wel. Vroeger gingen flexkrachten veel vaker uit dienst na loonbeslag om elders weer vol salaris te krijgen. Nu met alle automatisering biedt dit geen soelaas. Deurwaarders vinden nu gemakkelijker de nieuwe werkgever en daarom besluiten flexwerkers  gewoon maar te blijven waar ze zijn en zo dus langere dienstverbanden aan gaan. Afgelopen vrijdag was een triest record: we ontvingen 17 beslagen op een dag. Dit zal de komende maanden groeien met het vakantiegeld in aantocht.”

Gratis geldcursus
Luba is sinds kort gestart met een gratis geldcursus voor flexwerkers die het financieel moeilijk hebben. Dit traject bestaat uit een inventarisatie- en adviesgesprek met een gecertificeerde coach in budgetbegeleiding waarin gekeken wordt hoe groot het financiële probleem is. En welke mogelijkheden er zijn om het probleem te verkleinen, dan wel te verhelpen. Vervolgens wordt er gekeken of een coachingstraject, met tijdelijke budgetondersteuning, gewenst is.

Meer nieuwsitems

1 4 161
 • Blue Monday

  Blue Monday

  Gepubliceerd: 17-01-2020
  Maandagen op zich zijn voor veel mensen al een flinke uitdaging. Het heerlijke weekend zit erop, en een drukke werkweek staat weer voor de deur. De laatste maandag van januari is zelfs z...
 • Blue Monday

  Gepubliceerd: 17-01-2020
  Hoe overleef je Blue Monday?
  Maandagen op zich  zijn voor veel mensen al een flinke uitdaging. Het heerlijke weekend zit erop, en een drukke werkweek staat weer voor de deur. De laatst...
 • Luba Uitzendbureau opent 3 nieuwe vestigingen

  Luba Uitzendbureau opent 3 nieuwe vestigingen

  Gepubliceerd: 17-01-2020
  Luba Uitzendbureau blijft groeien. In de eerste weken van januari opende Luba haar deuren in Amstelveen, Zaandam en Gorinchem. Plaatsen met een levendig midden- en kleinbedrijf en sterke groei i...
 • Luba Uitzendbureau vestigt zich in Schijndel

  Luba Uitzendbureau vestigt zich in Schijndel

  Gepubliceerd: 16-09-2019
  Op 16 september opent Luba Uitzendbureau haar deuren in de Glazen Boerderij 6 in Schijndel. Luba Uitzendbureau ziet grote mogelijkheden in Schijndel voor het verbinden van het MKB en lokaal talent.