Ondernemers stoeien met complexe Wet Werk en Zekerheid

Ondernemers waren massaal aanwezig bij een informatieve middagsessie over Wet Werk en Zekerheid, 22 januari bij Corpus Congress Centre in Oegstgeest.

Een wet die vooral voor MKB-ers ingrijpende gevolgen kent en veel ondernemers en HR-managers kopzorgen bezorgt. Met name de nieuwe proeftijdregels, de risico’s omtrent transitievergoedingen en de nieuwe ketenbepaling zijn enkele regels die sinds kort grote gevolgen hebben voor organisaties.

“Als HR-partner van het MKB willen we echt iets betekenen voor ondernemers. Vandaar dat wij samen met Jeffrey Kenens en Roos Koster-Mulder van TeekensKarstens advocaten notarissen ondernemers verder willen helpen deze ingewikkelde wet te begrijpen. De gevolgen kunnen namelijk enorm zijn.” zegt Johan Doornenbal, algemeen directeur Luba Uitzendbureau. Hij vervolgt: “En tegelijkertijd bieden wij een mogelijkheid om hierover in gesprek te gaan met andere ondernemers uit de regio. Dat hier vraag naar is blijkt wel uit het feit dat we door de vele aanmeldingen zijn uitgeweken naar een grotere locatie, zodat wij alle geïnteresseerden konden ontvangen. We gaan hier dan ook zeker mee door. Te beginnen met eenzelfde middagsessie donderdag 29 januari in Alkmaar voor onze relaties in Noord-Holland.”
 
De grote belangstelling is volgens Jeffrey Kenens niet  verwonderlijk: “Het is immers de grootste wijziging in het arbeidsrecht sinds de Tweede Wereldoorlog. Ondernemers stoeien met de complexiteit en hoeveelheid van de wijzigingen.”
 
De aanwezige ondernemers en HR-managers ervoeren de middagsessie als zeer informatief waar niet alleen de nieuwe wet besproken werd, maar ook praktische oplossingen werden aangedragen. Bij de aansluitende borrel werden dan ook onderling tips en ervaringen gedeeld.

Meer nieuwsitems

1 4 150