Klassiek uitzenden is passé

Interview met Johan Doornenbal, algemeen directeur Luba Groep, in de Telegraaf

door Paola van de Velde, Telegraaf / Leiden

Het mag dan sinds een klein jaar beter gaan met de uitzendbranche. De toenemende vraag naar flexwerk is volgens Luba-topman Johan Doornenbal vooral een heel vals lentezonnetje. "De oude tijden komen nooit meer terug."

Het is daarom hoog tijd voor verandering, stelt de algemeen directeur die nu vijf jaar de scepter zwaait over Luba, de grootste speler onder de kleinere Nederlandse uitzendbedrijven.

"Ik verwacht dat de komende twee jaar de markt voor uitzendondernemers nog wel gunstig zal zijn, maar op de langere termijn kunnen we echt niet meer op de oude voet verder gaan.. Vrijwel alle grote uitzendconcerns doen al vijftig jaar hetzelfde. In hoofdzaak komt dat neer op vacatures ophalen bij de klant. Op vacatures jagen, zit diep in onze genen.

Onze consulenten komen bij opdrachtgevers steevast met vijf producten in hun tas. Naast uitzenden zijn dat detacheren, payrollen, werving&selectie en in-house dienstverlening.

Daardoor denkt onze branche nog teveel in producten, in plaats van dat we werkelijk luisteren naar wat de klant nodig heeft."

Ondernemers kampen vaak met andere problemen dan uitzenders denken. Doornenbal ziet onder meer toekomst in uitzendbureaus op bedrijventerreinen, waarbij de uitzender de rol van regisseur speelt en bedrijven op microniveau met hun HR-vraagstukken helpt.

Meer nieuwsitems

1 4 128
 • TK Challenge evenementen

  TK Challenge evenementen

  Gepubliceerd: 14-09-2017
  Luba is gouden sponsor partner van de TK Challenge Foundation. Onze mensen in Leiden verbinden talenten en bedrijven uit de regio en zetten mensen in hun kracht. Daar sluit de TK Challenge Foundation
 • Scrum workshop

  Scrum workshop

  Gepubliceerd: 27-07-2017
  In oktober organiseert Luba in samenwerking met expert Teun Rijke verschillende SCRUM workshops, bestemd voor het hoger management. Kom erachter wat SCRUM inhoudt en hoe u zich aanmeldt.
 • Whitepaper Zo laat u leeftijd voor u werken

  Whitepaper Zo laat u leeftijd voor u werken

  Gepubliceerd: 18-07-2017
  Bestaat uw personeelsbestand uit grotendeels oudere medewerkers? Die nog zeker 10 jaar inzetbaar moeten blijven? Dan is het tijd om duurzame inzetbaarheid op uw strategische HR-agenda te zetten...
 • Arbowet 2017

  Arbowet 2017

  Gepubliceerd: 04-07-2017
  De nieuwe arbowet is op 1 juli ingegaan. Hier lees je de belangrijkste wijzigingen.