Wijsman en Somers 'vangt' latent werkzoekenden

Nieuwe speler biedt organisaties unieke werkwijze om juiste talent te vinden in de markt

Dit onderzoek blijkt dat 63% van de LinkedIn gebruikers en 40% van de beroepsbevolking latent werkzoekend is. Na 3-5 jaar in dezelfde functie is dat zelfs 70%. Latent werkzoekenden zijn vervolgens 9% productiever in hun nieuwe baan. De werving en selectie van deze groep latent werkzoekenden is wat nieuwkomer Wijsman & Somers uniek maakt.

Caroline van den Ende: “We willen de beste mensen in de markt vinden, die echt bij onze opdrachtgevers passen. Wij gaan dus niet uit van de ‘best beschikbare mensen in een database’. Wij benaderen in onze wervingsactiviteiten ook latent werkzoekenden. Deze kandidaten presenteren zich niet op jobboards, waardoor het werven en selecteren van passende kandidaten een intensieve activiteit is.”

Wijsman & Somers bemiddelt talenten die toe zijn aan hun volgende carrière-stap. Professionals die ambitie tonen en graag willen groeien. En van die gedrevenheid profiteren haar opdrachtgevers. Consultants Bas Stel en Caroline van den Ende, presenteren na een kosteloze pre-search, binnen 10 werkdagen na de officiële opdracht maximaal 3 geschikte kandidaten aan hun opdrachtgevers. Op basis van no cure no pay.

Wijsman & Somers bemiddelt HBO- en WO-professionals binnen diverse functiegroepen in organisaties met een logistieke of industriële activiteit. Wijsman & Somers maakt deel uit van Luba Groep. Een HR-dienstverlener in de top 10 van de flexmarkt. Meer informatie over Wijsman & Somers vindt u op www.wijsmanensomers.nl.

Meer nieuws

1 4 110