“Doe eens normaal man. Dit is toch geen wetenschap!”

Hoe meer cijfers, des te beter. In mijn vak zijn we er dol op. Want hoe meer data, des te meer mogelijkheden om analyses te verrichten. En dat leidt tot inzichten. Mooie inzichten die we willen delen. Delen, delen en nog eens delen! We leven immers in 2015 toch?

Als databasemarketeers zijn we hier geen uitzondering op. Als ik op mijn social media kijk, dan word ik helemaal doodgegooid met nieuwsberichten. Met interessante nieuwsberichten. Tenminste, dat denken de delers ervan. Maar om eerlijk te zijn is voor mij misschien maar 10 procent enigszins relevant. Uiteraard kan dit aan mijn beperkte interesse liggen (steek de hand in eigen boezem) of aan mijn netwerk, maar dat lijkt mij niet het geval. Het is simpelweg te veel. En overal waar ‘te’ voor staat is niet goed (wijsheid van mijn moeder en moeders hebben altijd gelijk).
 
Terugkomend op mijn vak. Gedurende het jaar verricht ik talloze analyses. En je raadt het al; deze leiden tot mooie inzichten. En je raadt nog eens; deze wil ik delen. En daar zit ‘m de uitdaging. Want ik kan zelf alles nog zo interessant vinden, het gaat erom wat mijn collega’s ervan vinden. Want zij zijn degene die er vervolgens iets mee moeten. Als zij er geen brood in zien, dan kost het de organisatie alleen maar tijd en energie in plaats van dat het wat moet opleveren. 
 
Het betekent keuzes maken. Less is more. Vooraf heel goed nadenken over wat én aan wie ik iets stuur. Zodat collega’s niet afhaken. Draagvlak is de sleutel tot succes. Want een reactie als ‘Doe eens normaal man. Dit is toch geen wetenschap’ is funest! 
 
Voor 2016 is daarom mijn voornemen om een pas op te plaats te maken met het delen van informatie. Eerst nadenken of het überhaupt wel relevant is voor mijn doelgroep in plaats van te delen om het delen. Zowel zakelijk als privé. Als we dit allemaal doen, dan houden we nog eens tijd over ook. Want dat swipen/scrollen kost wat tijd. Het wordt een mooi jaar 2016! 
 
Ferry Kort
Databasemarketeer Luba Groep
15 december 2015

Meer nieuwsitems

1 4 148