Van midlife naar duurzaam...

De paniek is toegeslagen. Nog een paar jaar voordat die grote 4 toch echt het eerste cijfer van mijn leeftijd is. Ik wil het niet, ben er nog niet aan toe. Ik voel me eerder net dertig. En dat is prima. Voor de komende 20 jaar. Is dit een midlife crisis?

Het zal wel weer overgaan deze fase. Accepteren wat onvermijdelijk is, is nu eenmaal...onvermijdelijk.

Of niet?  Er zijn genoeg middelen om je er kunstmatig jonger uit te laten zien. En je geest kun je ook trainen. Wellicht is het een idee om een persoonlijk duurzaam inzetbaarheidsplan te schrijven. Hoe blijf ik fit, jong (van geest) én happy met mezelf tot m’n 100ste? Mét een budget er aan gekoppeld.

Is dat eigenlijk niet een goed idee voor iedereen vanaf de –laten we zeggen- 40+? En dan koppel je aan het persoonlijke deel ook een zakelijk deel. Je bent tenslotte ook werknemer. Het persoonlijke deel houd je privé. En het zakelijk deel zet je op met je werkgever. Die is er namelijk zeer bij gebaat dat werknemers vitaal, gemotiveerd en productief blijven. En kan daarbij mogelijk helpen met wat middelen en ondersteuning. In de vorm van opleidingen, coaching en/of soms een veranderende rol binnen (of buiten) de organisatie. 

Vanaf 2013 zijn er gemiddeld al meer vijftigers dan dertigers op de werkvloer. Dit aantal zal toenemen door de vergrijzing, hogere pensioenleeftijd en toenemende arbeidsparticipatie van vrouwen. Zet dat af tegen veranderend werk en een veranderende behoefte aan flexibiliteit, en dan besef je dat het opzetten van een duurzaam inzetbaarheidsplan onmisbaar is. Een verantwoordelijkheid van zowel je  werkgever als van jezelf. Iets om nu mee aan de slag te gaan wil je tot je 70e productief blijven!

En voor het –zonder crisis- bereiken van je fabulous forty, fit fifty en sexy sixty doet zo’n plan wellicht ook wonderen!

Cynthia Lagendijk
Marketing & Communicatie Luba Groep
30 oktober 2015

Cynthia_Rimpels-tegengaan258x176

Meer nieuwsitems

1 4 148