"Ik verwacht meer kansen dan voorheen"

Na zijn verhuizing naar regio Amsterdam ging Michael op zoek naar een nieuwe baan in de techniek. Hij nam contact op met Luba Uitzendbureau en was binnen één week voorzien van een nieuwe baan én opleiding.

Michael is namelijk één van de flexwerkers die via Luba is gestart met de opleiding Allround operator bij de Tata Steel Academy. Tijdens zijn opleiding heeft hij 6 opleidingsuren per week en werkt hij fulltime bij een opdrachtgever van Luba. Hierdoor kan hij direct zijn geleerde theorie in praktijk brengen. En krijgt hij gewoon salaris uitbetaald.

Michael, je bent gestart met de opleiding Allround operator bij de Tata Steel Academy. Wat spreekt je aan in deze vorm van opleiden?
Wat mij vooral aanspreek is dat je in je eigen tempo kan werken. Het is een open leer centrum en iedereen werkt voor zichzelf. Er is een docent aanwezig in het lokaal en wanneer je ergens niet uitkomt helpt de docent met het uitwerken van de theorie.

Wanneer ben je gestart en wanneer verwacht je klaar te zijn met de opleiding?
Ik ben 4 januari dit jaar gestart en ik verwacht volgend jaar eind december klaar te zijn met de opleiding.

Wat is jouw ervaring met de opleiding tot nu toe?
Mijn ervaring met de opleiding tot nu toe is positief. Ik ervaar het als zeer prettig om in mijn eigen tempo te werken en dat wanneer ik ergens niet uitkom ik altijd bij de docent terecht kan.

Zou je deze opleiding aanbevelen aan andere mensen met een technisch beroep of wens om in de techniek aan de slag te gaan? Zo ja, waarom?
Ja, ik zou deze opleiding zeker aanbevelen aan andere mensen met een technisch beroep omdat er best wel veel vraag is naar mensen met een procestechniek diploma op MBO niveau. En ook omdat de opleiding gewoon goed te doen is, ik kom makkelijk door de leerstof heen.

Luba Uitzendbureau biedt jou een baan aan tijdens en na de opleiding. Wat betekent dit voor jou?
Een baan is erg belangrijk voor mij. Voor het geld natuurlijk maar ik ben ook graag aan het werk. Het geeft mij een bepaalde routine in mijn leven en dat vind ik prettig.

Wat is jouw verwachting voor je loopbaan na de opleiding? Krijg je nu meer kansen op de arbeidsmarkt dan voorheen?
Ja, ik verwacht zeker meer kansen dan voorheen. Een extra diploma staat beter op mijn cv. Zo kan een toekomstig werkgever ook een nationale erkenning zien van mijn kwaliteiten.

Meer informatie

Wil jij ook jouw baan combineren met een technische opleiding? Of zoekt u een medewerker net als Michael ter versterking van uw team? Neem dan contact op met de Luba-vestiging in de buurt of dient direct een vacature in.

Meer nieuwsitems

1 4 150