Luba en Ascento zetten zich in voor ex-medewerkers retail

Het kan u niet zijn ontgaan, de eerste maanden van dit jaar stonden voor veel mensen in het teken van de malaise in de retail. Grootschalige reorganisaties, winkelsluitingen en failliete organisaties die weer allerlei andere organisaties uit hun keten aan het wankelen brachten. Het leek maar niet op te houden.

Door dit alles leken de mensen die bij deze organisaties betrokken waren wel eens te worden vergeten. Er werd veel over ze gesproken, er waren ook de nodige meningen en belangen bij betrokken. Vastgoedeigenaren, vakbonden, de overheid, etc.

Luba Groep heeft het initiatief genomen om haar kennis en expertise in te zetten voor deze groep mensen.

Retail Open Banendag

Op donderdagmiddag 17 maart 2016 hebben we op een 17-tal vestigingen de deuren letterlijk wagenwijd opengezet voor de Luba Retail Open Banendag. Via de media, lokale kranten, regionale dagbladen, radio en tv zenders en BNR hebben we bekend gemaakt dat iedereen die de laatste tijd met dit grootschalig verlies van werk te maken heeft gehad, welkom was om op onze vestigingen te bekijken welke vacatures we beschikbaar hebben. Daarnaast werden mensen in de gelegenheid gesteld zich in te schrijven voor een kosteloze sollicitatie workshop die door Ascento werd aangeboden.

Het was een ouderwetse bedrijvigheid op de vestigingen. We hebben die middag met bijna 100 mensen gesproken die allemaal bezig zijn om een nieuwe baan te vinden. Ruim de helft schreef zich in voor de sollicitatie workshop. Op diverse plekken in het land hebben we deze workshops verzorgd. Geen klassieke cursus, maar een zeer interactieve workshop met de nadruk op verbinden en het jezelf onderscheiden van de meute."

"Deze actie heeft ook bij verschillende opdrachtgevers het nodige losgemaakt. Sympathiek, maatschappelijk en vooral leuk kregen we regelmatig terug. Anders dan anders en de mens centraal!"

Vanmorgen was er op RTL 4 nog aandacht voor de inspanningen die oud-V&D'ers doen om werk te vinden en kwam Luba Utrecht in beeld en een oud-V&D'er die zij naar Stamhuis heeft bemiddeld. Kijk de uitzending eens terug.

De eerste mensen zijn dan ook al aan het werk geholpen.

Meer nieuwsitems

1 4 147