Samenwerking brengt ASN Schade herstel Amsterdam nieuwe uitdeukers

Zoals veel technische branches, ziet de autoschadeherstelbranche de komende jaren een tekort ontstaan aan gekwalificeerde medewerkers. Zo is voor ASN Schade herstel de noodzaak om nieuwe uitdeukers aan te trekken hoog. Door vergrijzing zullen de komende jaren namelijk veel ervaren krachten het bedrijf verlaten. Het vinden van nieuwe medewerkers is een uitdaging, het beroep van uitdeuker vergt een bepaald type mens: extreem nauwkeurig en met een groot concentratievermogen.

Vanuit de gedachte dat iedereen met een talent voor uitdeuken een kans verdient, en ASN ook loopbaanperspectief wil bieden aan getalenteerde, ongeschoolde kandidaten, gingen zij een samenwerking aan met de Gemeente Amsterdam en Luba. Samen werd besloten een selectiedag voor uitdeukers te organiseren op 22 november.

De gemeente benaderde een selectie werkzoekenden die nu een uitkering krijgen. Luba schakelde haar vestigingen in de regio Amsterdam en online advertenties in om kandidaten te werven. Uit 300 geïnteresseerden werden 30 deelnemers gevraagd naar de selectiedag te komen.
Zij werden die dag op diverse praktijkopdrachten gezet, waaruit hun geschiktheid moest blijken. ASN Schade herstel Amsterdam liet met demonstraties ook zien wat het werk van uitdeuker inhoudt en trad op als ‘jury’.

Resultaat van de selectiedag: ASN Schade herstel Amsterdam heeft gesprekken gevoerd met 8 deelnemers die overbleven na de testrondes. Van hen zijn er twee aangenomen. Zij gaan meteen aan de slag als uitdeuker. Eerst een half jaar via Luba en daarna in dienst van ASN Schade herstel Amsterdam. Men leert het vak ‘on the job’ en krijgt daarbij na anderhalf jaar een Landelijk Erkend Certificaat Uitdeuker. Voor 16 andere deelnemers zijn mogelijkheden bij andere opdrachtgevers van Luba. Tot slot wordt de Talentendag mogelijk uitgerold bij andere ASN vestigingen in Nederland.

Samen komen we verder, dat is onze missie. Eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Contact

Meer nieuwsitems

1 4 150