Werk maakt je echt gelukkiger

Iedereen droomt weleens van een bestaan als loterijwinnaar waarbij je alleen nog maar vakantie viert. Maar tegelijkertijd weet je hoe fijn het is om na een werkdag voldaan thuis te komen. Zou werk dan toch gelukkig maken? Volgens het Instituut van positieve psychologie (ja het bestaat!) wel.  En wel hierdoor:

  • Mensen hebben de drang om iets gedaan te krijgen en nieuwe vaardigheden te leren.
  • Mensen hebben behoefte aan zingeving. We willen iets bijdragen aan de maatschappij.
  • Mensen worden gelukkig als zij in een ‘flow’ verkeren; de sensatie dat je ergens helemaal in op gaat.

Toch zijn er genoeg mensen die in theorie een goede baan hebben, maar doodongelukkig thuis komen. Dat komt doordat de bovenstaande redenen wel gekoppeld moeten zijn aan het juiste werk: werk op het juiste niveau bijvoorbeeld. Werk je (langere tijd) onder jouw niveau, dan krijg je onvoldoende kans om iets te presteren en in een flow te raken. Is het werk wel op jouw niveau, maar vind je het eigenlijk niet zinvol wat je doet, dan word je er ook minder gelukkig van.

Het is dus belangrijk om de juiste baan te vinden waarbij je nieuwe vaardigheden leert, die je zinvol vindt, en waar je helemaal in op kunt gaan. Dat dit niet voor iedereen gemakkelijk is, ervaren we als uitzendbureau regelmatig. We ontvangen cv’s vol spelfouten, spreken mensen die geen opleiding of ervaring hebben, of al een tijd werkloos thuis zitten.

Het is een uitdaging om deze mensen aan het werk te krijgen. Maar we gaan er wel voor. Door niet alleen naar de papieren match te kijken, maar naar de mogelijkheden. Door ze op weg te helpen. Samen dat cv met spelfouten aan te passen. Door een opleiding aan te bieden zodat ze een startkwalificatie hebben op de arbeidsmarkt of toch voldoen aan bepaalde functie-eisen. Zo hebben we mensen blijvend uit de bijstand aan een baan geholpen en krijgen ook statushouders een kans bij onze opdrachtgevers.

Want we geloven dat werk écht gelukkiger maakt. En maken dat graag mogelijk.

Verder praten over werkgeluk?

Neem contact met ons op

Meer nieuwsitems

1 4 150