De statushouder is de arbeidskracht van morgen

Eerste statushouders aan de slag in Noord-Holland

Luba Uitzendbureau in Noord-Holland is de eerste uitzender die statushouders inzet. Een unieke kans voor zowel statushouders, die graag willen werken, als bedrijven die door de krappe arbeidsmarkt steeds moeilijker aan arbeidskrachten komen.

Andy Geel en Nicole ten Hagen, adviseurs bij Luba Uitzendbureau Noord-Holland, startten dit initiatief in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland en Inova. Andy: “Onder mijn relaties ‘proefde’ ik de wens om in contact te komen met statushouders. Een groep met grote potentie en motivatie om aan het werk te gaan, zo bleek ook uit gesprekken met Vluchtelingenwerk Nederland en Inova. Waar gemeenten goed in staat zijn om onder meer huisvesting te regelen voor statushouders, blijkt het lastiger om de stap naar betaald werk te begeleiden. Daar konden wij een verbindende rol spelen.”

Nicole: “Van werkgevers wordt wel een bepaald commitment verwacht. Iemand die huis en haard verlaten heeft en in een compleet nieuwe omgeving terecht is gekomen, moet in beginsel goed begeleid worden. Niet elke werkgever kan dat faciliteren. De eerste opdrachtgever die het aandurfde om een statushouder in te lenen, was Ubbink Garden B.V. ”

Edu van Berkel, Chief Operating Officer bij Ubbink Garden: “Het voorstel van Luba om een statushouder aan het werk te helpen, bood een prachtige gelegenheid om iets voor de maatschappij en de vluchtelingenproblematiek te doen. Ayad komt uit Irak en heeft de Nederlandse taal snel eigen gemaakt. Het inwerken duurde kort en hij is een enorme aanpakker die sterk gemotiveerd is om er iets van te maken, om vooruit te komen. Ondanks de verschillen in achtergrond is Ayad inmiddels ‘één van de mannen’ en hij is bovenal een gewaardeerde collega. We zijn zeer tevreden.”

Lees hier het volledige verhaal van Ubbink Garden B.V. over Ayad

Andy: “Ik ben blij dat ik deze groep kan verbinden met lokale ondernemers in de regio Noord-Holland. De statushouder is de arbeidskracht van morgen. Door hen toekomstperspectief te bieden, bieden we ook het bedrijfsleven toekomstperspectief.”

Meer nieuwsitems

1 4 150