Whitepaper: Zonder zorgen zzp'ers inzetten

Per 1 mei 2016 heeft de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) vervangen. In deze nieuwe situatie ligt de verantwoordelijkheid voor de werkrelatie niet meer alleen bij de zzp'er, maar ook bij u als opdrachtgever. Dit heeft consequenties voor u en de zzp'er die u inhuurt.

Met de Wet DBA wil de overheid ‘de verantwoordelijkheden van de opdrachtnemer en de opdrachtgever bij het beoordelen van hun relatie beter in balans te brengen’. Dit gebeurd (onder andere) door schijnzelfstandigheid terug te dringen, oneigenlijk gebruik van ondernemersfaciliteiten tegen te gaan en de handhavingsmogelijkheden te verbeteren.

Voorkom naheffingen door nu al met modelovereenkomsten te gaan werken. Alles wat u inhoudelijk moet weten over de nieuwe Wet DBA leest u in onze whitepaper:

Vraag whitepaper 'Zonder zorgen zzp'ers inzetten' aan

Advies op maat

Wilt u weten wat deze wijziging voor uw organisatie betekent? We maken graag tijd voor een persoonlijk advies. Neem contact op uw vaste contactpersoon, vul ons contactformulier in of bekijk welke Luba-vestiging het dichts bij u in de buurt zit.

Meer nieuwsitems

1 4 147