Luba Uitzendbureau start uniek opleidingstraject procesoperators

In Noord-Holland is een groot tekort aan procesoperators. Als gevolg hiervan worden vacatures niet of laat vervuld en ontstaat er extra werkdruk binnen bedrijven. Sommige bedrijven overwegen om deze reden hun productie te verplaatsen. Luba Uitzendbureau is een samenwerking gestart met bedrijven uit de regio en opleider Litop om procesoperators op te leiden en zo het tekort aan te pakken: De Luba Academie. De eerste klas start op 12 juni.

Constante behoefte

De procesindustrie heeft mede vanwege de vergrijzing een constante behoefte aan nieuwe medewerkers. Deze medewerkers zijn er echter niet; er is onvoldoende uitstroom uit technische opleidingen. Luba voorzag dat haar opdrachtgevers grote behoefte zouden krijgen aan nieuwe procesoperators. Daarom is zij met hen in gesprek gegaan over het opzetten van een leer-werktraject. Litop, specialist op het gebied van een leven lang leren, is daarbij aangesloten.

Deelnemers Luba Academie

Vanaf 12 juni gaat de eerste Luba Academie van start. De bedrijven die deelnemen zijn: Nitta Corporation of Holland, Draka Polymer Films, CONO Kaasmakers, Airborne Oil&Gas, Pipelife Nederland. De Luba Academie is uniek. In overleg met de deelnemende bedrijven is een programma op maat gemaakt. Er zijn 14 leerlingen, zowel detachanten van Luba als vaste medewerkers van de deelnemende bedrijven. Zij volgen een opleidingstraject van 2 jaar, waarbij ze 32 uur per week werken en 1 dag naar school gaan. Het ‘klaslokaal’ is bij de deelnemende bedrijven, waardoor theorie en praktijk meteen getoetst kan worden. Luba zorgt voor de begeleiding van- en voert scholingsgesprekken met de deelnemers. Na het opleidingstraject beschikken de medewerkers over een diploma Operator niveau 2 en/of 3, waarmee zij zijn verzekerd van een baan met toekomst.

Kostenneutraal

Naast het voordeel van een gekwalificeerde medewerker, biedt de Luba Academie bedrijven nog meer: Dankzij de samenwerking delen zij in de kosten voor de trainer en het lesmateriaal. En er hoeft geen leslocatie gehuurd te worden. Vervolgens is de opleiding zelfs helemaal kostenneutraal te maken dankzij de Subsidie Praktijkleren die Luba regelt.

Vervolg Luba Academie

Andy Geel, consultant bij Luba, is het aanspreekpunt voor de Luba Academie in Noord-Holland. Hij geeft aan dat de gesprekken met bedrijven over de volgende klassen in volle gang zijn. De startmomenten van de Luba Academie zijn flexibel, maar hij verwacht sowieso dat in september 2017 en januari 2018 de volgende klassen starten.

Meer nieuwsitems

1 4 150