Eerste Luba Classic is een feit!

Op zaterdag 1 juni is de Luba Classic geboren. Want we kunnen nu alvast verklappen dat er een volgende editie komt in 2020. Zelfde regio, met hopelijk wederom fantastische fietsomstandigheden en dito fietsers. De eerste classic was er voor Luba medewerkers, leveranciers en klanten. Natuurlijk denken we graag mee met het thuisfront, dus partners waren ook meer dan welkom net als vrienden.

De basis voor een goede fietstocht is een geweldige omgeving, gecombineerd met routes die voor iedere deelnemer passend is, een mooie startlocatie en een plek waar je samen kunt finishen en napraten. En praten, dat kunnen fietsers over het algemeen als de beste. Over materiaal, voeding, training ethos, demarreren, verzuren en aanverwante zaken.

Zaterdagochtend komen de deelnemers tussen 10:00 en 10:30 aan bij de start- en finishlocatie van de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg. Koffie en Limburgse vlaai valt iedereen ten deel. Na een korte inleiding over de route, bewegwijzering en rustpunt gaat iedereen om 11:00 van start. Naar links en dan direct rechtsaf de Cauberg op. Een ervaren fietser zal altijd zeggen: eerst warm rijden dan pas de hartslag omhoog. En dat is ook waar, buiten het feit dat het inmiddels al ruim 25 graden is.

Het deelnemersveld spat uiteen, de eerste ketting vliegt van de fiets, wat verder op breekt er een ketting door de onmetelijke krachten die uit de kuiten van de berijder komen… en een achterpad begeeft het. Lopende wielrenners… het went nooit! Gelukkig kan iedereen weer op de fiets stappen, het achterpad werd ingewisseld voor een MTB. Alles voor die twee wielen.

En als we nu zeggen: de Cauberg, de Wolfsberg, Loorberg, Schweiberg, Camerig, Drielandenpunt, Gemmenich, Vijlenerbos, Eperheide, Gulpenerberg, Kruisberg, Eijserweg, Sint Remigiusstraat (de Huls), Vrakelberg, Sibbergrubbe…

Dan zeggen we eigenlijk gewoon: K U I T E N B I J T E R S! Zo rijd je in 100 kilometer gewoon 1600 hoogtemeters weg. Op en af… steeds weer. Bij Vaals een stukje bij onze zuiderburen buurten, en weer terug omhoog… naar beneden. Geweldige plaatjes!

Groepjes vormden zich gedurende dag vanzelf. Bij de finish druppelen de deelnemers langzaam binnen… met de groep proosten we op een geweldige dag en sluiten we af met een pasta en mooie verhalen van de dag. Of zijn die mooie verhalen meer gestoeld op grootspraak…

Luba zet je in beweging, zakelijk en sportief!

Luba Classic 2019 Groep

Meer nieuwsitems

1 4 158