Blue Monday

Hoe overleef je Blue Monday?

Maandagen op zich  zijn voor veel mensen al een flinke uitdaging. Het heerlijke weekend zit erop, en een drukke werkweek staat weer voor de deur. De laatste maandag van januari is zelfs zó verschrikkelijk dat die wereldwijd bekend staat als ‘Blue Monday’. Fabeltje of niet, wij zetten speciaal voor jou een paar tips op een rijtje om de week knallend te beginnen!

 

Ga op tijd slapen

Dit klinkt misschien als de saaiste tip ooit, maar je zal jezelf dankbaar zijn wanneer je fris en fruitig op kantoor zit de volgende ochtend! Wanneer je genoeg uren hebt geslapen, verklein je de kans dat je met een rothumeur je bed uitrolt en vergroot je de kans dat je fris en wakker op je werk verschijnt.

 

Plan iets leuks

Zorg er voor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Ben jij al tijden toe aan een avondje bankhangen? Tonight is the night! Spreek je liever af met vrienden om wat leuks te gaan doen? Doe het op Blue Monday. Zo houd je jezelf bezig met de positieve aspecten van de dag .

 

Drink niet te veel koffie!

Een goeie bak koffie om op te starten is voor veel mensen onmisbaar. En terecht! Pas alleen wel op dat je jezelf niet volgiet met cafeïne. Te veel cafeine kan er voor zorgen dat je hoofdpijn krijgt, je onrustig voelt, en nog veel meer zaken waar je niet op zit te wachten. Met 1 á 2 kopjes koffie kun je je beter concentreren en de slaperigheid verdrijven.

Ga sporten

Als de tijd het toelaat, begin de dag met een goede work-out. Door te sporten maakt je lichaam een stofje aan waar je je goed van gaat voelen (endorfine). Dat hebben we hard nodig vandaag ;) Heb je geen zin om supervroeg op te staan om naar de sportschool te gaan? We geven je groot gelijk, ga dan gewoon s ’avonds even sporten. Daarna slaap je als een roosje!

 

Trek je niks aan van Blue Monday

De term ‘Blue Monday’ is ook ooit maar eens verzonnen door iemand met te veel vrije tijd. Voor ons blijft het een doodgewone maandag zoals die elke week plaatsvindt. Waarom dit artikel dan? Bovenstaande tips kun je ook gewoon gebruiken voor elke andere dag in het jaar!

Meer nieuwsitems

1 4 161
 • Blue Monday

  Blue Monday

  Gepubliceerd: 17-01-2020
  Maandagen op zich zijn voor veel mensen al een flinke uitdaging. Het heerlijke weekend zit erop, en een drukke werkweek staat weer voor de deur. De laatste maandag van januari is zelfs z...
 • Blue Monday

  Gepubliceerd: 17-01-2020
  Hoe overleef je Blue Monday?
  Maandagen op zich  zijn voor veel mensen al een flinke uitdaging. Het heerlijke weekend zit erop, en een drukke werkweek staat weer voor de deur. De laatst...
 • Luba Uitzendbureau opent 3 nieuwe vestigingen

  Luba Uitzendbureau opent 3 nieuwe vestigingen

  Gepubliceerd: 17-01-2020
  Luba Uitzendbureau blijft groeien. In de eerste weken van januari opende Luba haar deuren in Amstelveen, Zaandam en Gorinchem. Plaatsen met een levendig midden- en kleinbedrijf en sterke groei i...
 • Luba Uitzendbureau vestigt zich in Schijndel

  Luba Uitzendbureau vestigt zich in Schijndel

  Gepubliceerd: 16-09-2019
  Op 16 september opent Luba Uitzendbureau haar deuren in de Glazen Boerderij 6 in Schijndel. Luba Uitzendbureau ziet grote mogelijkheden in Schijndel voor het verbinden van het MKB en lokaal talent.