Verhalen van Luba medewerkers

Kevin

HR-adviseur bij Luba

De vrijheid die ik heb in mijn functie is uniek. Vaak heb je als HR-adviseur niet heel veel ruimte om dingen op je eigen manier te doen. Bij Luba krijg je die ruimte wel. En dat maakt van mij een betere adviseur.

Toon meer
Als mensen vaker bij mij komen voor advies, dan weet ik dat ze mij en mijn werk waarderen

Op zoek naar iets nieuws

Ik werkte als junior HR-adviseur bij een andere uitzendorganisatie, maar na twee jaar voelde ik mij er niet meer thuis. Een team om mee te sparren had ik niet en ik merkte dat ik niet de ervaring op kon doen die ik wilde. Dus ging ik op zoek naar iets anders. Ik stond open voor alles. Als ik maar in een team terecht kwam met gelijkgestemden. Kunnen sparren met collega’s vind ik heel belangrijk, net als werken bij een informele, frisse en warme organisatie.

Toen ik de vacature bij Luba tegenkwam, was ik meteen enthousiast. Een jonge, informele organisatie én meerdere HR-adviseurs. Precies wat ik zocht. Ik solliciteerde en had een leuk gesprek. Nu werk ik sinds november 2019 bij Luba. Het inwerken ging vrij soepel omdat ik al ervaring had in de branche en in HR. Ondanks dat namen ze echt de tijd om mij goed in te werken. Dat vond ik erg prettig.

Toon meer

Kevins meest ontwikkelde eigenschappen:

  • Een route uitdenken voor de oplossing van een probleem
  • Meer coachen in plaats van het antwoord al geven
  • Ervaring en zelfverzekerdheid in mijn rol

Doorstroom beperkt, ontwikkeling oneindig

Als HR-adviseur heb je een uitgebreide rol binnen de organisatie. Ik adviseer mijn collega’s over personeelszaken als verzuim, ontwikkeling en conflicten. Ook werk ik mee aan projecten om de afdeling en het HR-beleid te optimaliseren. Dan is er nog de dagelijkse administratie die bij het werk hoort. In ieder geval voldoende afwisseling. En dat is maar goed ook, want dat houdt het werk leuk.

De doorgroeimogelijkheden als HR-adviseur zijn beperkt. Je kunt senior worden, maar er is geen stappenplan zoals voor intercedenten. De ontwikkeling en groei zit ‘m vooral in de functie zelf, maar die moet je er wel zelf uit kunnen halen. Gelukkig is er voor mij nog voldoende groei mogelijk. Ik ben er al sterker in geworden, maar mijn coaching skills kunnen altijd beter. Hoe help ik mensen zonder het antwoord te geven of het probleem zelf op te lossen? Hoe geef ik goed advies zonder mensen voor het hoofd te stoten? Daar zit voor mij nog groei in. Maar door veel vlieguren te maken, kom je al een heel eind.

Toon meer

Zelfverzekerd door steun team

Wat ik vooral fijn vind, is de vrijheid om zelf invulling te geven aan mijn rol. Zo vind ik het bijvoorbeeld prettig om bij vestigingen langs te gaan om echt feeling te krijgen met de mensen die daar werken. Om een vertrouwensband op te bouwen en een gezicht aan de afdeling te geven. Zodat medewerkers ook weten met wie ze te maken hebben. Als HR-adviseur kun je op veel vlakken toegevoegde waarde leveren, maar ik krijg bij Luba de ruimte om ook de dingen te doen op een manier die bij mijn kracht past en mij plezier geeft. En dat werkt, want ik merk dat ik er een betere adviseur van wordt.

Het team om mij heen helpt daar ook bij. Ik heb twee collega’s om mee te sparren, iets wat ik heel belangrijk vind om mijn werk goed te kunnen doen. Het geeft mij vertrouwen, omdat je als team sterker staat. Soms zit je met een lastige case en dan kun je twijfelen aan je eigen advies. Als ik het dan voorleg aan mijn collega en die is het met mij eens, dan voel ik mij een stuk zekerder. En je staat er nooit alleen voor.

Toon meer

Samenwerking en familiegevoel

Ik houd echt van die samenwerking. Niet alleen met mijn directe collega’s; ook met de regio- en vestigingsmanagers werk ik graag samen. Als je samen een situatie bespreekt en jij vanuit jouw expertise een goed advies geeft dat ze verder helpt, dan zoeken ze je bij een volgend probleem ook weer op. Je creëert vertrouwen en gaat vaker samen overleggen. In zulke momenten kom je tot nieuwe ideeën die je in je eentje nooit had bedacht. Dan ontstaat er synergie en kun je waarde toevoegen. Als ze die meerwaarde ook nog eens inzien, dan is het helemaal leuk.

Dat is ook wel typisch Luba. Mensen werken hier graag samen om tot betere resultaten te komen. De band met je collega’s is ook heel goed. We werken hard, hebben veel plezier en staan voor elkaar klaar, ook in de mindere tijden. Op de vestigingen spreken ze vaak van een familiegevoel. Ik ervaar dat binnen mijn team ook zo. Ze zijn er voor me.

Toon meer

Waarom Kevin bij Luba werkt en jij straks ook

  • Warme en informele sfeer en de leuke collega’s
  • De vrijheid in de uitvoering van mijn functie
  • De ervaring die ik kan opdoen door de vele cases

Enthousiast geworden?

Kom bij Luba werken

Wil je meer weten over Kevin's ervaring bij Luba?

Kevin heeft nog geen dag spijt gehad van zijn overstap naar Luba. Hij vertelt je graag meer over zijn werk en jouw mogelijkheden!

Zie jij jezelf hier binnenkort ook tussen staan? Bekijk onze vacatures.

Werken bij Luba
Werken bij Luba
Werken bij Luba