0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Perspectiefverklaring bij Luba

  Perspectiefverklaring voor uitzendkrachten

  • Jouw droomhuis een stap dichterbij
  • Geldig bij alle hypotheekverstrekkers
  • Aan te vragen bij jouw Luba vestiging

  Zonder vast contract een hypotheek aanvragen

  Met de perspectiefverklaring kun je een hypotheekaanvraag doen bij alle hypotheekadviseurs in Nederland. Zo komt jouw droomhuis een stapje dichterbij!

  Waarvoor gebruik je een perspectiefverklaring?

  Een perspectiefverklaring geeft een hypotheekverstrekker inzicht in jouw mogelijkheden om in de toekomst een inkomen te verkrijgen. Hij wil er tenslotte zeker van zijn dat jij je hypotheeklasten kunt (blijven) betalen.

  Voor wie is de perspectiefverklaring?

  Je komt in aanmerking voor de Luba-perspectiefverklaring wanneer:

  • Je minimaal 52 gewerkte, beoordeelbare en aaneengesloten weken (verlof en verzuim tellen niet mee) in dienst bent bij Luba Uitzendbureau, eventueel met onderbrekingen van korter dan 4 weken;
  • Je op dit moment werkzaam bent bij Luba;
  • Wij verwachten dat je in staat bent om in de toekomst tenminste hetzelfde inkomen te behouden. Hiervoor worden jouw opleiding, werkervaring, functie en arbeidsmarktsituatie onder de loep genomen.
  • Je binnen nu en 6 maanden op zoek bent naar een koophuis. De perspectiefverklaring is namelijk 6 maanden geldig.

  Zo krijg je de perspectiefverklaring

  Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden, dan kun je de perspectiefverklaring aanvragen bij jouw vestiging/intercedent. Jouw intercedent volgt dan de volgende stappen:

  1. Een check op je persoonlijke werkdossier

  Jouw persoonlijke gegevens, curriculum vitae, diploma’s, certificaten en je volledige arbeidsgeschiedenis wordt gecontroleerd.

  2. Een persoonlijk gesprek met de intercedent

  Hierin wordt jouw werkdossier besproken en praten jullie over inzetbaarheid, motivatie, reis- en mobiliteitsbereidheid en beoordelingen van jouw opdrachtgever(s) / vorige werkgever(s). Op basis hiervan onderzoekt je intercedent jouw kansen op de arbeidsmarkt.

  3. Een arbeidsmarktscan

  Deze meting doet Luba online via een onafhankelijke partij. De arbeidsmarktscan wijst uit of jij naar verwachting ook in de toekomst een redelijk inkomen kunt verdienen (minstens zoveel als nu) binnen jouw vakgebied en regio.

  4. Rapportage

  De gegevens uit jouw werkdossier, persoonlijk gesprek en arbeidsmarktscan worden verwerkt in een rapportage, die naar een onafhankelijke perspectief-taxateur gaat. Die checkt alles en bepaalt of je in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.

  Beoordeling

  Jouw intercedent stelt je op de hoogte van het wel dan wel niet verkrijgen van de perspectiefverklaring. Bij een positief oordeel ontvang je een perspectiefverklaring waarin staat dat je in staat bent om een stabiel inkomen uit arbeid te verkrijgen op tenminste je huidige inkomensniveau. Met de verklaring kun je vervolgens naar een hypotheekadviseur.
  Ongeveer driekwart van de aanvragers krijgt daadwerkelijk een perspectiefverklaring. De doorlooptijd is circa 4 tot 6 weken.

  Zeker van een hypotheek?

  De perspectiefverklaring is een belangrijke stap naar jouw hypotheekaanvraag. Het is echter aan de hypotheekverstrekker om te beslissen of en hoeveel hypotheek je krijgt. Hiervoor kijkt hij naast jouw gemiddelde inkomen bijvoorbeeld ook naar een mogelijk tweede inkomen, schulden, etc.

  Perspectiefverklaring aanvragen

  Heb jij jouw droomhuis gevonden en wil je een perspectiefverklaring aanvragen? Neem dan contact op met jouw Luba vestiging.