Geen vast contract, maar wel een hypotheek aanvragen? Luba maakt het mogelijk.

Met de perspectiefverklaring kun je een hypotheekaanvraag doen bij alle hypotheekadviseurs in Nederland. Zo komt jouw droomhuis een stapje dichterbij!

Waarvoor gebruik je een perspectiefverklaring?

Een perspectiefverklaring geeft een hypotheekverstrekker inzicht in jouw mogelijkheden om in de toekomst een inkomen te verkrijgen. Hij wil er tenslotte zeker van zijn dat jij je hypotheeklasten kunt (blijven) betalen.

Voor wie is de perspectiefverklaring?

Je komt in aanmerking voor de Luba-perspectiefverklaring wanneer:

 • Je langer dan 52 weken in dienst bent bij Luba Uitzendbureau, eventueel met onderbrekingen van korter dan 4 weken;
 • Je op dit moment werkzaam bent bij Luba;
 • Wij verwachten dat je in staat bent om in de toekomst tenminste hetzelfde inkomen te behouden. Hiervoor worden jouw opleiding, werkervaring, functie en arbeidsmarktsituatie onder de loep genomen.
 • Je binnen nu en 6 maanden op zoek bent naar een koophuis. De perspectiefverklaring is namelijk zes maanden geldig.

Hoe krijg je de perspectiefverklaring?

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden, dan kun je de perspectiefverklaring aanvragen bij jouw vestiging/intercedent. Jouw intercedent volgt dan de volgende stappen:

 • Een check op je persoonlijke werkdossier
  Jouw persoonlijke gegevens, curriculum vitae, diploma’s, certificaten en je volledige arbeidsgeschiedenis wordt gecontroleerd.

 • Een persoonlijk gesprek met de intercedent
  Hierin wordt jouw werkdossier besproken en praten jullie over inzetbaarheid, motivatie, reis- en mobiliteitsbereidheid en beoordelingen van jouw opdrachtgever(s) / vorige werkgever(s). Op basis hiervan onderzoekt je intercedent jouw kansen op de arbeidsmarkt.

 • Een arbeidsmarktscan
  Deze meting doet Luba online via een onafhankelijke partij. De arbeidsmarktscan wijst uit of jij naar verwachting ook in de toekomst een redelijk inkomen kunt verdienen (minstens zoveel als nu) binnen jouw vakgebied en regio.

 • Rapportage
  De gegevens uit jouw werkdossier, persoonlijk gesprek en arbeidsmarktscan worden verwerkt in een rapportage, die naar een onafhankelijke perspectief-taxateur gaat. Die checkt alles en bepaalt of je in aanmerking komt voor een perspectiefverklaring.

Beoordeling

Jouw intercedent stelt je op de hoogte van het wel dan wel niet verkrijgen van de perspectiefverklaring. Bij een positief oordeel ontvang je een perspectiefverklaring waarin staat dat je in staat bent om een stabiel inkomen uit arbeid te verkrijgen op tenminste je huidige inkomensniveau. Met de verklaring kun je vervolgens naar een hypotheekadviseur.
Ongeveer driekwart van de aanvragers krijgt daadwerkelijk een perspectiefverklaring. De doorlooptijd is circa 4 tot 6 weken.

Zeker van een hypotheek?

De perspectiefverklaring is een belangrijke stap naar jouw hypotheekaanvraag. Het is echter aan de hypotheekverstrekker om te beslissen of en hoeveel hypotheek je krijgt. Hiervoor kijkt hij naast jouw gemiddelde inkomen bijvoorbeeld ook naar een mogelijk tweede inkomen, schulden, etc.

Perspectiefverklaring aanvragen

Heb jij jouw droomhuis gevonden en wil je een perspectiefverklaring aanvragen. Neem dan contact op met jouw vestiging. 

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over de perspectiefverklaring? Bekijk onze veelgestelde vragen eens.

Altijd op de hoogte
van de nieuwste vacatures

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures? Schrijf je in voor onze vacature alert. Je ontvangt dan regelmatig een overzicht van de nieuwste vacatures binnen Luba.

Wij zijn
dichtbij & benaderbaar

 • vestigingen bij jou in de buurt
 • ruimte om het verschil te maken
 • morgen al beginnen
 • duidelijke afspraken, zonder kleine lettertjes