0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  3 tips voor een succesvolle loopbaan

  3 tips voor een succesvolle loopbaan

  Je hebt een leuke baan gezien, maar een stemmetje van binnen zegt: "dat kan ik vast niet". Ook al bezit je de kennis of vaardigheden. Negen van de tien keer staat een gebrek aan zelfvertrouwen je loopbaan in de weg. Tijd om dat stemmetje het zwijgen op te leggen en je kans te grijpen. Met behulp van deze drie tips:

  Gooi je angst overboord

  Wist je dat de angst om te falen véél groter is dan angst voor bijvoorbeeld spinnen of het paranormale? Het is zo makkelijk om vooral te denken aan wat er mis kan gaan. Probeer eens wat anders: ga de uitdaging aan en groei. Wat kan er nu gebeuren? Dat je er een succes van maakt? Of dat het toch tegenvalt? In beide gevallen groei je van de ervaring.

  Focus op verbetering, niet op de resultaten

  Vooruitgang is belangrijker dan cijfers. Net als bij een dieet: kijk niet elke dag op de weegschaal om te zien hoeveel pond er af is, maar bedenk elke dag of je genoeg bewogen hebt of water gedronken hebt. Hetzelfde doe je met je baan: bedenk steeds of je de afgelopen week/maand iets hebt geleerd wat je kunt gebruiken om verder te komen.

  Doe iets wat je eng vindt

  Iedereen gaat weleens af. Of dat nu in de liefde is, bij een sollicitatie of tijdens je werk. Even balen mag, maar laat het daarna van je afglijden. Blijf dingen doen die spannend zijn, zoals een vraag beantwoorden waarvan je het antwoord niet zeker weet. Of een nieuwe taak op je nemen, ook al heb je er nog weinig ervaring in.

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Stuur een videosollicitatie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Talent+

  Ontdek je talent via Luba Talent+

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.