0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Hoe volg je een sollicitatie op

  Hoe volg je een sollicitatie op?

  Je hebt de perfecte baan gezien en hebt dan ook meteen gesolliciteerd. Super. Nu wacht je rustig af tot je iets hoort. Of niet?

  Over het algemeen is wachten prima. De meeste bedrijven sturen een ontvangstbevestiging van je sollicitatie waarin ze je laten weten wanneer je een reactie krijgt. Soms staat er in de vacaturetekst binnen hoeveel dagen je wordt uitgenodigd (of afgewezen). Bedenk dat er soms veel reacties op een vacature komen en dat bedrijven dus tijd nodig hebben om alle motivaties en cv's te lezen. Heb je na het aantal aangegeven dagen nog geen reactie ontvangen, onderneem dan gerust actie.

  Zo pak je dat aan:

  Stuur een e-mail

  Heb je het e-mailadres van de juiste persoon binnen een bedrijf, stuur dan een e-mail met de vraag of jouw sollicitatie is aangekomen. Je kunt hierbij nog eens kort aangeven waarom je de baan zo leuk vindt en wat je de organisatie kunt bieden. Pas op: klink niet te ongeduldig! Vermijd zinnen als "Ik heb nog steeds niets gehoord" of "Waarom duurt het zo lang?"

  Bel

  Het voordeel van bellen is dat je meteen een reactie krijgt: een beller is sneller! Bereid je wel voor op het telefoontje. Stel dat je de degene aan de lijn krijgt die jou aan moet nemen, zorg dan dat je ook een goede reactie geeft op zijn of haar vragen. Maak een goede indruk. Stel bijvoorbeeld een lijstje op met jouw sterke punten, vaardigheden en kennis.

  Ga langs

  Loopt jouw sollicitatie via een uitzendbureau, dan is het heel normaal dat je daar even binnenloopt om te vragen naar jouw sollicitatie. Heb je rechtstreeks bij een bedrijf gesolliciteerd, dan is binnenlopen een minder goed idee. Je dwingt je contactpersoon namelijk om direct tijd voor je vrij te maken. Dat kan irritatie opleveren. Zorg er altijd voor dat je een goede indruk maakt. Krijg je geen reactie of een afwijzing op je sollicitatie, onthoud dan dat jij je best hebt gedaan! En ga vol goede moed door naar de volgende sollicitatie.

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.