0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Alles wat je moet weten over je tweede gesprek

  Alles wat je moet weten over je tweede gesprek

  Een eerste gesprek is zenuwslopend, maar een tweede gesprek is soms nog erger! Je komt dus serieus in aanmerking voor de baan, maar wat nu? Wat houdt dit gesprek precies in en hoe bereid je je voor?

  Check je aantekeningen van het eerste gesprek

  Lees je aantekeningen van het eerste gesprek nog een keer door. Check vooral de namen van de mensen die je al gesproken hebt en hun functies. Maak voor jezelf een lijstje van vragen die je nog hebt en van onderwerpen waarover je nog iets wilt vertellen.

  Doe nogmaals onderzoek naar het bedrijf

  Waarschijnlijk heb je voor je eerste gesprek de website van het bedrijf al doorgenomen. Kijk voor je tweede gesprek of je nog meer over het bedrijf kan vinden: bijvoorbeeld nieuws of komende evenementen. Je weet maar nooit of dit toevallig van pas komt tijdens je interview!

  Denk na over het salaris en de arbeidsvoorwaarden

  In de eerste ronde van de sollicitatieprocedure heb je het (meestal) nog niet over je salaris. In het tweede gesprek meestal wel en dan is het belangrijk dat je voorbereid bent. Vaak heb je wel een salaris in gedachten, maar als je geen idee hebt van wat normaal is, check dit dan online.

  Een ander belangrijk onderwerp zijn de arbeidsvoorwaarden. Hoe zit het met reiskostenvergoeding, pensioenregeling, ziektekostenverzekering, opleidings- en/of doorgroeimogelijkheden. In een tweede gesprek kun je hier gewoon naar vragen.

  Zelfvertrouwen

  Dat je door bent naar de tweede ronde betekent dat je écht kans maakt op de baan. Dit feit mag jou best wat zelfvertrouwen geven. Laat dit ook zien tijdens het gesprek!

  Gefeliciteerd met je tweede gesprek! Veel succes en scoor die baan!

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.