0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  6 vragen bij het zoeken naar werk

  Stel jezelf deze 6 vragen voordat je op zoek gaat naar werk

  Wat zoek ik precies in werk?

  Wil je verder groeien, in een andere branche of ander vakgebied werken of hetzelfde werk doen bij een ander bedrijf? Als je weet wat je wilt, is het makkelijker om gericht op zoek te gaan of om ons voor je te laten zoeken.

  Hoe wordt mijn droombaan genoemd?

  Functietitels zijn magische dingen. Wat bij het ene bedrijf gewoon een receptioniste wordt genoemd, heet bij het andere bedrijf een ‘welcoming officer’. Heb jij in gedachte van welke baan jij gelukkig wordt? Dan is je volgende stap om online te onderzoeken hoe deze baan bij diverse bedrijven wordt genoemd.

  Voor welke bedrijven wil ik graag werken?

  Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen. Welke bedrijfscultuur past het beste bij jou? Ben jij iemand die houdt van structuur en rust of werk je het liefst in de hectiek en herrie? Met het antwoord op deze vraag ben je weer dichterbij de juiste werkplek. Tip: zijn er bedrijven in de buurt waarbij je graag wilt werken, vraag onze intercedenten dan om deze te benaderen. Of vraag welke bedrijven zij al in de aanbieding hebben.

  Welk salaris wil ik graag verdienen?

  Bij Luba vragen we bij het intakegesprek altijd naar jouw salariswensen. Bedrijven waarbij je zelf solliciteert vragen er ook naar. Bedenk voor een gesprek daarom wat je minimaal wilt verdienen per maand of uur. Check op salariswebsites of wat jij vraagt redelijk is voor het werk wat je wilt doen.

  Is mijn cv helemaal up to date?

  Recruiters en hr managers kijken altijd naar de laatste baan die je hebt gehad. Zorg er dus voor dat je cv altijd up to date is. Maak van je cv geen lange lijst met taken die je hebt gedaan, maar noem de vaardigheden en competenties die je hebt ingezet om van eerdere banen een succes te maken.

  Wat zegt Google over mij?

  Google je naam eens. Wat komt er op de eerste pagina met zoekresultaten naar voren? Wat zie je als je doorklikt? Werkgevers mogen Facebook, Instagram of andere social media accounts niet bekijken (LinkedIn mag wel!) om een indruk van je te krijgen, maar het gebeurt toch. Schoon daarom voor de zekerheid je social media pagina’s op of zet ze op privé, zodat je toekomstige werkgever alleen ziet wat jij wilt!

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Talent+

  Ontdek je talent via Luba Talent+

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.