0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  Voorkom een slechte indruk door social media

  Voorkom een slechte indruk door social media

  De kans is groot dat jij één van de 2 miljard mensen bent die actief is op Instagram of Facebook. Ontzettend leuk natuurlijk. Als je maar nadenkt over wat je er op zet. Want je huidige of toekomstige werkgever ziet jouw posts misschien ook! Vermijd sowieso de volgende 3 dingen:

  Negatieve uitbarstingen over een leidinggevende, collega of klant

  Dit soort uitbarstingen kunnen schade toebrengen aan collega's of je werkgever. En dat kan leiden tot ruzie op de werkvloer of zelfs ontslag. Tel dus tot tien als je boos uit je werk komt en ga de volgende dag liever persoonlijk het gesprek aan met je collega, leidinggevende of klant.

  Lekker losgaan

  Foto’s of filmpjes waarop je stomdronken staat, rare poses aanneemt of risicovolle acties doet: misschien leuk voor jezelf of je vrienden maar niet voor een (mogelijke) werkgever. Deze zou een verkeerd beeld over jou kunnen vormen.

  ‘Discussie-oorlogen’

  Ben je het niet eens met bepaalde posts of reacties op social media of andere platformen en wil je je mening geven? Doe dit dan op een respectvolle manier. Beledigende, racistische en seksistische opmerkingen zijn niet oké! En bij iedere post een discussie opzoeken kan de indruk wekken dat je dit op de werkvloer ook zult doen. Laat je niet uit de tent lokken, maar stel je volwassen op. Dat zullen (toekomstige) werkgevers zeker waarderen.

  Bonustip!

  Google jezelf eens (ook op 'afbeeldingen') en kijk wat er verschijnt in de zoekresultaten. Kijk ook naar de privacy-instellingen op je social profielen en scherm deze zo nodig af voor mensen buiten je vriendenkring. Zo staat social media jou niet meer in de weg als je werk zoekt of aan het werk bent!

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.