0
  Je kunt hier je sollicitatie afmaken
  Menu
  3 goede vragen aan het einde van een sollicitatiegesprek

  3 goede vragen aan het einde van een sollicitatiegesprek

  Je bereidt je goed voor op jouw sollicitatiegesprek, oefent de vragen die aan jou gesteld kunnen worden en slaat je glansrijk door het gesprek heen. Maar dan komt de afsluitende vraag: "Heb jij nog vragen?" en je kunt niets bedenken. Met deze vragen sta je nooit meer met je mond vol tanden en maak je een sterke laatste indruk.

  Met welke grote uitdaging hebben mijn collega's nu te maken?

  Vervolgens vraag je hoe het bedrijf de medewerker(s) hiermee helpt omgaan.

  Iedere baan levert uitdagingen op, dus hier kan je zeker over praten. En het geeft jou nog meer inzicht in de baan waarop je solliciteert!

  Wat is dit jaar het hoogtepunt geweest?

  Zit er een mogelijke collega bij het gesprek, vraag deze dan op welke prestatie hij of zij het meest trots is. En hoe een geweldige werkdag er voor hem of haar uitziet. Zo ontdek je waarvan je collega's warm worden én welke mogelijkheden het werk biedt.

  Hoe zou je je collega's omschrijven?

  Natuurlijk wil je weten of je leuke collega's krijgt als je ergens gaat werken. Dus vraag bijvoorbeeld naar het type mensen binnen het team. Hoe ervaren zijn zij (kun je iets van ze leren), wat voor types zijn het en maken ze ook lol samen? Vraag gerust of het team weleens uitjes heeft, of ook privé contact heeft. Dat zegt veel over de samenwerking en sfeer binnen een team.

  Vraag wat jij belangrijk vindt

  Met deze vragen laat je -nogmaals- zien echt interesse te hebben in de baan. En je krijgt extra informatie over het bedrijf en de werkvloer. Dat maakt jouw keuze om verder te willen gaan in de sollicitatieprocedure ook gemakkelijker. Heb je andere vragen bedacht? Ook goed! Zo lang ze een goed beeld geven van wat jij belangrijk vindt in een baan en ze jou de gewenste antwoorden geven.

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  Solliciteer op een vacature

  • Met cv
  • Zonder cv
  • Binnen 1 werkdag reactie
  • Vind werk dat bij je past
  • Solliciteer zoals jij wil
  • Ga snel aan de slag

  Gerelateerde sollicitatietips

  Naar alle sollicitatietips
  Luba Scholing

  Ontdek je talent via Luba Scholing

  Dat is werken én leren voor een goed salaris bij de beste bedrijven in de buurt.